Geçen Kurban bayramlaşma töreninde, Sayın Valimiz, elindeki Munzur pet suyunu göstererek, “Tuncelilere müjde veriyorum. Yakın bir zamanda Munzur Suyunu, pet şişelerinde değil, evlerinizde, musluklarınızda, içeceksiniz” demişti.
    Bu müjde, Tunceli halkı için çok, hayati, yaşamsal önemi olan, bir müjdeydi. Yapılan tahlillerde, ülke çapında en sağlıklı içme suyu olarak tescil edilen MUNZUR Suyu, proje hayata geçirildiğinde evlerimizde akacaktı.
     Tunceli Halkını, çok çok sevindirecek, İkinci bir müjdeyi, de Sayın Sağlık Müdürümüzden aldım. Müjde beni çok sevindirmişti. Günümüz dünyasında, sağlık kuruluşları, hastaneler, yaşamın, sağlığımızın can damarları, koruyucu kurumlarıdır. Bu Kurumların, modern sağlık cihazları yanında, Sağlık çalışanları ile doktorlarla, donatılması, sağlık hizmetleri için hayati derecede önemlidir.
    Sayın Sağlık Müdürümüz, ilimizde, göreve başladığından bu yana, önemli başarılı hizmetlerde bulunmuştu. Gerçekleştirilen başarılı sağlık hizmetleriyle ilimiz ülke çapında ön sıralarda yer almıştı. Önemli bir sağlık kurumumuz, olan hastanemize çokça ihtiyaç duyulan modern sağlık cihazları getirterek, hizmete sokmuştu. Daha önceleri sürekli il dışına yapılan sevkler, büyük ölçüde durmuştu. Hastanemizde, verilen sağlık hizmetleri, herkesin beğenisini kazanmıştı. Kuyruklarda beklemek yok denecek derecede azalmıştı.
   Sayın Müdürümüzün sevindiren müjdesi, sağlık kurumlarımızda hizmet vermeleri için öncelikle ihtiyaç duyulan doktor atamalarıydı. Sağlık Bakanlığı, Tunceli Sağlık Müdürlüğü emrine, 50 doktor atamıştı. Vermişti. Sayın Müdürüm, bu müjdeyi benimle, benim aracılığımla, Tunceli Halkı ile paylaşmak istemişti. Bu çok sevindirici bir müjdeydi. Önemli bir sağlık yeri, Acil Servise, o dalda deneyimli, bilgili 20 doktor verilmişti. 6 adet uzman doktor atanmıştı. İhtiyaç duyulan, Radyoloji doktoru, atanan uzman doktorlardan biriydi. İlçelerde payını almış ihtiyaç duyulan ilçelere de doktor verilmişti.
    Çokça merak edilen yapılmakta olan diş hastanesini, Sayın Müdürümüzden, sordum. Üzgün bir ifade ile yapımını üstlenmiş müteahhidin, taahhüdünü zamanında yerine getirmediğini, cezalandırıldığını, bu nedenle hizmete girmesinin geciktiğini, Kasım Ayının sonunda, anahtar teslimi yapılacağını, kavuşturulamazsa, İlkbaharda, mutlaka hizmete gireceğini ifade ettiler. Bu arada diş hizmetlerinin yanında bazı sağlık kurumlarına da bölümlerine de yeni diş hastanesinde, yer verileceğini ifade ettiler.
    Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü, ilimizde, en çok çalışanı, personeli olan geniş kesimlere, hemen herkese, hizmet götüren, en büyük kurumlardır.
    Bu önemli iki kurumun başındaki yöneticiler, Tunceli Halkı için önyargısı olmayan, devlet adamlığı kimliği taşıyan, hizmet götürmeyi çok çok, isteyen, seven yöneticilerdir. Millî Eğitim Müdürü, yakın bir tarihte atanmasına rağmen, kısa sürede başarılı hizmetler gerçekleştirdi. Her iki kurumun başarılı hizmetleri, iki kurumun, dayanışmasıyla, birlikteliğiyle, gerçekleştirilmek istenmesi, ilimizde ilk ve güzel, bir örnek olmuştur.
    Okullarımız, kısa bir süre sonra eğitime başlayacaktır. Çocukları okullarda okuyacak veliler kadar, ben de heyecanlıyım. Sevgisine doyamadığımızın, bize bıraktığı Padişah ünvanlı DENİZ, ortaokula başlayacak. ROŞFERLE, RONYA ortaokul son sınıfta, gelecek yıl lise eğitimine hazırlanacaklar. Büyük babaları, onlar için de30 yılını verdiği geçmişte, geride bıraktıkları dostları için de “öğretmenim” diyen sesler için de bir kez daha heyecanlanacaktır.
    Halkın Valisi, yine halkın içindeydi. 30 AĞUSTOS günü gazeteleri dağıtmış, eve gidiyordum. Vali bey fırında, manavda, sokakta gördüğü çocuk, yaşlı hemen herkesle, dostça, sarmaş dolaştı. Çocuklara, oyuncakları verilirken, fırından niyaz gibi ekmekler dağıtılıyordu.
   Vali Beyin yüzü gülerken, onu görenlerin de yüzü gülüyordu.