Açılışı beş yılı bulan Üniversitemizin, taşındığı yeni mekânındaydık. Üniversitemizin taşındığı yeni kampusunu merak ederken Üniversitemizin rektörü, basın mensuplarını yeni kampus’a davet etti.
  Belediye sınırları içine alınan Aktuluk'a, eski ismi ile Türüşmeğe yerleşen Üniversitemizin yolu, ulaşımı kolaylaştıracak kadar rahattı. Sayın Valimizin isteği doğrultusunda yolun kenarına  yapılan yaya kaldırımı, genişleyen yola dar gelen Dinar köprüsünün dışında oldukça ilgi çekiciydi.
   Ana yoldan Üniversite kampusuna çıkan yol, zamanla giderek büyüyen yoğunlaşan, kampus için yeteli genişlikte olamayacağına rağmen, ulaşımın rahatlıkla sağlanmasını kolaylaştıracak ölçüde yapımlıydı.
  Kampusa girişte hemen karşımıza çıkan Rektörlük binası, yüksek makamların yaşadığı küçük redizanstı.Üst kattaki rektörlük makamına henüz asansör bağlanmadığından geniş merdivenlerden çıktık.
  Rektörümüz, misafirlerini her zamanki güler yüzüyle karşıladı. Kurmayları, yanındaydı. Kampüse taşınmanın yorgunluğunun yanında başarmanın rahatlığı içindeydi.
  Kuruluşundan bu yana yaklaşık beş yıllık süre içinde Tunceli’nin bacasız fabrikasının, inşası için 75 milyon, eski parayla 75 trilyon yatırım gerçekleştirdiklerini, kentin kıyısında yeni küçük bir kent,inşa ettiklerini söylüyordu.
  İçme su ihtiyacını henüz yeterli ölçüde sağlayamadıklarını,küçük kentin su ihtiyacını karşılamak için büyük bir projeyi hayata geçirdiklerini, Munzur Dağlarının eteğindeki ZAĞGE’den getirecekleri sudan kendileri gibi bütün şehrin faydalanacağını, belediyeye büyük gelir sağlayacaklarını açıklıyordu.
  Elektrik hatları yeterince bağlanmadığı için elektrik sıkıntısı çektiklerini, bunun da kısa sürede aşılacağını söylüyordu.
  Beş yılda, öğrenci sayısını 5 bin 150’ye çıkardıklarını, gelecekte 15 bin sayısına çıkaracaklarını hedeflediklerini, haklı olarak övgüyle anlatıyordu.
  Ulaşımda sıkıntı çekmediklerini, taşımayı sağlayan araçların, şehrin belli noktalarından üniversiteye öğrenci taşıdıklarını, ulaşımı sağladıklarını söylüyordu.
 Kampusun inşasında, alt yapı çalışmalarında, Belediye Başkanlığının yardımlarına teşekkür ediyordu.
  Henüz yeterince yerleşemedikleri yeni yerlerinde, misafirlerine herhangi bir ikramda bulunamadıkları için üzgün olduğunu söyleyen Sayın Rektör, misafirlerini dış kapıya kadar uğurlama nezaketini gösterirken, üniversitemizin giderek büyüyeceğini, donanımlı bir üniversiteye kavuşacağı müjdesini veriyordu.
  Bacasız fabrikamızın, Tunceli’ye kazanımlarını, dile getiren, paylaşan Sayın Belediye Başkanımız, "yazın şenlenen yoğunlaşan şehrimiz, üniversitemizin açılması ile bu mevsimde yeniden şenlenecek, yoğunlaşacaktır. Şenlenmeyi yoğunlaşmayı sağlayacak öğrencilere,yaşamı kolaylaştırmak ta bizim, esnafımızın, hepimizin görevi olmalıdır" diyordu.
  Haklıydı.

  Fikri TAŞ