İki yıldır insanlığı esir alan, CORONA CANAVARI, bitmediği gibi, hala yanı başımızda tehlike olarak durmaktadır.
   Özlem duyduğumuz, arkadaşlarla, iki yıldır, uzak kaldığımız, OKEY masasında bir araya geldik. Yanı başımda oturan arkadaşımın, sesi kalınlaşmıştı. Rahatsızdı. Maskelerimiz, yüzümüzde takılıydı. Ama koruyucu, önleyici takılı değildi. Ağzımız, burnumuz açıktı. Arkadaşa sorduğumuzda, ’Soğuk ayran içtim. Ondan oldu. ‘Dedi. Sevdiğimiz, güvendiğimiz kültürlü, arkadaşımıza, inanmıştık. Sorgulamadık.
       İki gün, ikişer okey, maçında aynı arkadaşlar, bir araya geldik. Oynadık. Güldük. Şakalaştık. PANDEMİ öncesi günlerimizi, panda mi sürecinde, CORONA CANAVARININ katlettiği arkadaşlarımızı, andık. Sonraki gün, soğuk ayran içtiği için rahatsız olduğunu söyleyen arkadaşla, gazete yerimde bir araya geldik. Maskesiz, uzun süre yakın mesafeden sohbet ettik.
     Üç gün sonra, boğazımda, CORONA CANAVARININ belirtileri başladı. Aksırmaya, öksürmeye başladım. Bütün gece uyuyamadım. Sabahında sağlık ocağına koşup test yaptırdım. Sağlık yetkilileri telefonla arayıp, testin pozitif çıktığını, bildirdiler. Yedi günlük karantina süresince kurallara uyup evde karantinada kalmam gerektiğini bildirdiler.
    Testin pozitif çıkacağını umduğumuzdan test sonucu alınmadan, hanımla yataklarımızı, odalarımızı, yemek masalarımızı, kullandığımız araç gereçleri ayırmıştık.
    Bu tedbirlerin alınmasından önce hanımda, canavarın virüsünü benden kapmış olacak ki Üç gün sonra onda da belirtiler açığa çıktı. Oda karantinaya alında. Onda ve bende belirtiler, çıkmadan bir araya geldiği komşu hanıma da bulaştırmış olacak ki ondada belirtiler çıktı. Karantinaya girdiler. Onunda, bir araya geldiği başka bir komşu hanımda, eşine bulaştırdığından, onlarda test yaptırıp karantinaya alındılar. Canavardan korunmak için gerekli olan maske, mesafe tedbirleri alınmadığında, test yaptırılmadığında, canavar, yakınlar, aracılığı ile hızla yayılmaktadır.
   Aksatmadan, yaptırdığımız beş adet Korona aşısı ile grip aşısı bizi korona canavarından korumuştu. Yatağa düşmeden, hastanelik olmadan hafifçe atlattık. Bizimle birlikte komşularımızda, karantina sonrası iyileşip sağlıklarına kavuştular. Dört kişilik oyun ekibimizde, üçümüzde testin sonucu pozitif çıkarken, kendini maskeyle koruyan bir arkadaşımızda çıkmadı.
     Soğuk ayran içtiğini söyleyip, bize bulaştıran arkadaş,  uzun süre test yaptırmadı. Uyarı üzerine test yaptırıp, karantinaya alındı. Karantinaya alınmadan, önce canavarı, taşıdığını bilmeden, günlerce taşıdı.
    Anlatmak istediğim, biz, tehlikenin, en yakınınızda, olduğunun örneğini, yaşadık. Kültürlü Tunceli Halkı, aşıyı aksatmadan yaptırdığından, insanlığı esir alan canavardan, korunabildi.
   Aydın Tunceli Halkı, aşı sayesinde canavardan korunurken, aynı şekilde yayılmasını önleyemedi. Ünlü bilim adamları, doktorlar, grip nezle diye geçiştirmeye çalışanların, aslında virüse yakalandıklarını, gizlediklerini, yakın çevrelerine yaydıklarını, defalarca ulusal kanallarda, dile getirdiler, Buna rağmen, aydın Tunceli Halkında, hala girip nezle, üşütme, diye, virüsü, saklayan, yayılmasına yol açanlar, vardır.
    Unutulmasın, tehlike yanı başımızdadır. Ondan korunmakta elimizdedir.
    Karantinada olduğumuzu duyan, bizi arayıp geçmiş olsun diyen dostlara, bir kez de buradan teşekkür ediyorum.