MUNZUR SUYUN Tunceli satış bayisi aynı zamanda ortağı, MUNZUR özel okulun sahibi, yakın arkadaşım Ali SÖYLEMEZ gazete yerime uğradı. Sık sık görüştüğümüzden sordum. Ali Bey, kaç gündür yoksun. .Göremiyoruz seni. Bir yerlere mi gittin. Dedim.’ Misafirlerim vardı.’ Dedi. Hayırdır. Kimlerdi.’ Diye sordum.

    Anlattı. ‘Munzur A.Ş Türkiye satış bayilerini Tunceli de ağırladı.54 ilden eşleri ile birlikte 80 kişiyi iki gün ağırladı. Bizde bayi olarak bu ağırlamaya katıldık. ’Dedi. Sordum, ’Bildiğim kadarı ile MUNZUR SUYUN yurt dışı bayileri de olmalı. Onlar çağrılmamışıydı.’ ‘ Yurt dışında Üç bayimiz var. ALMANYA, FRANSA ve AVUSTURYA. Onlar çağrılmamıştı.

   . Misafirlerinizi ,DERSİMİN güzellikleriyle buluşturabildiniz mi.? ‘Diye sordum. Evet. Misafirlerimizi Öncelik le Munzur Suyunun mekânına götürdük. Doğa harikası Munzur gözeleriyle buluşturduk.  İllerinde yeterince kar görmeyen çoğunluktaki misafirlerimizi bir metre iki metre kalınlığında kar örtüsüyle tanıştırdık. Karda yürüttük. Munzur suyun üretildiği modern tesisleri gezdirdik. Kar üstünde misafirlerimizle piknik yaptık. Onlara Tunceli’de üretilmiş sucuk ızgara ikram ettik. Kayak tesislerini uzaktan da olsa gösterdik. Munzur Vadisini baştanbaşa gezmiş gibi tanıttık. Dağ keçilerimizin Ur kekliklerimizin yaşadıkları dağları alanları gösterdik. Kırmızı benek alabalıklarımızın yaşadığı soğuk suyu olan Munzur Çayını, Munzur Çayının, Munzur Gözelerinin, DERSİM Halkı için kutsal olduğunu anlattık. Tanıttık. Hepsine rehberlik yaptık.

     ÜNLÜ otelimiz ŞAROĞLUNDA ağırladık. Şehrin kısa sürede değişen çehresini, parklarını gezdirdik. Şehrimize yaz mevsiminde akın akın yurt için yurt dışından gelenleri, turist yoğunluğunu anlattık. Uluslararası RAFTİNG yarışmalarının ilimizde yapıldığını anlattık. Mahalli yöresel yemeklerimizle tanıştırdık. Tattırdık. Kısacası çok güzel bir tanıtım ağırlama oldu.54 ilin temsilcilerini DERSİMİN güzellikleriyle tanıştırdık. Onlarda gittikleri yerde DERSİMİN güzelliklerini anlatacaklar.

   Sayın söylemeze ‘Yurt içinde yurt dışında bayi sayısını artırmayı bunun için de üretimi artırmayı düşünüyormuşsunuz? ‘Diye sordum. Onu bana değil Yönetim Kurulu Başkanımız Feyzi ÖZER’E, sorunuz. Dedi. Sayın Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Beyi aradım. Ülke çapında 54 bayinizi eşleri ile birlikte DERSİMDE, ağırlamışsınız. Bu DERSİMİN tanıtımı için oldukça önemli bir etkinliktir. Bu etkinliği okurlarımla paylaşmak istedim. Ali Beyle bu konuyu enine boyuna konuştuk. Yurt içi yurt dışı bayi sayısını üretimi artırmayı düşünü yormuşunuz sorusunu size yöneltmemi istedi.’ Sayın ÖZER, ’Üretimi artırmak dolaysıyla bayi sayısını artırmak tatbiki hedeflerimizden biri, istenilen düzeyde üretim yapabilmemiz için öncelikle üretim yapan tesislerimizi geliştirmeliyiz. Bunu yapabildiğimizde, üretimi artırdığımız ölçüde dağıtım ağını da genişleteceğiz.’ Dedi. Kendilerine bu etkinliğin DERSİMİN tanıtımı, kazanımları yanında sizin başkaca söyleyecekleriniz var mı? Diye sordum. ‘ Toplantı, Munzur A.Ş için önemli bir aile toplantısıydı. Karşılıklı diyalog iletim çok önemliydi. Kendi aramızda varsa sorunlarımızı karşılıklı konuşma tartışma çözüm arama çok yararlı bir araya gelme önemli bir toplantıydı. Bu birliktelik MUNZUR Su için önemliydi. Biz bunu gerçekleştirdik. Diyerek toplantının beklenenden çok yararlı bir toplantı olduğunu ifade etti.

    Sayın Seyfi Beyle konuşurken bizi dinleyen bir okurum,’ Aman, Fabrikayı büyütecekler diye Bizim kutsal, turistik mekânımızı daraltmasınlar. Çevre kirliliğine yol açmasınlar.’ Tepkisini dile getirdi.

   Okurum Haklıydı. MUNZUR GÖZELERİ DERSİM Halkının kutsalıdır. Hemen her mevsiminde binlerce ziyaretçinin ziyaret ettiği turistik bir mekânıdır.

   MUNZUR GÖZELERİ, MUNZUR SUYU, DERSİM Halkının hazinesidir. Kutsalıdır.

munzur-suyun-turkiye-temsilcileri-dersimdeydi.jpg