Bütün insanlığı ilgilendiren, önemli bir günde, DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE, ilimize yeni atanmış Emniyet Müdürümüzü, Gazeteciler Derneğimizin Başkanı, Ali Haydar GÖZLÜ, Kadir MERKİT ve Ercan TOPAÇ ile ziyaret ettik. Misafir gideceğimiz bilinmesine rağmen sıkı arandık. Bel fıtığından ameliyat olmuştum. Belimde çelik korse vardı. İfade etmeme rağmen bir kenara alıp boydan arama yaptılar.
   Özel kalemdeki görevliler, misafirlerini sıcak nezaketle karşılatışlar. Emniyet Müdürü de misafirlerini makamın kapısında aynı sıcaklıkla karşıladı. Halkın tanımı ile babacan yüzlü bir ifadeyle misafirlerini ağırladı.
    İnsan Hakları günüydü. Anlamlı güzel bir gündü. Bunu kendilerine de ifade ettik. Tunceli’yi konuştuk. Toplumsal yapısını doğal güzelliklerini, FETO yapılanmasının halk içinde, katında olmadığını konuştuk.
    Yıllarca gazetecilik anılarımızı, geçmişte görev yapmış emniyet müdürlerini, uygulamalarını, insan haklarını konuştuk.
    Sıcak hoş bir sohbet ortamında Çaylarımızı yudumlarken Üç gazeteci bekâr arkadaşın bekârlıklarını, yaşlarının geçmek üzere olduğunu konuştuk. Güldük.
    Sayın Emniyet Müdürümüz cep telefonunu vererek. Her zaman gerekli gördüğümüz konularda kendilerini arayabileceğimizi ifade ettiler.
    Yeni Sayın Emniyet Müdürümüzü ziyaretimizden güzel izlenimlerle ayrıldık.
    İlimize Hayırlı olsun.
    +   +   +
    DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ.
    1948 Yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen DÜNYA İSAN HAKLARI GÜNÜ, her yıl,10 Aralık günü bütün Dünya halkları, insanları tarafından önemli bir gün olarak kutlanır.
   BM tarafından kabul edilen beyannamesinde dil, din, cinsiyet, ırk, renk, gözetilmeden bütün insanların eşit olduğu yazar.
   Ünlü insanlık beyannamesi,500 den fazla diller tarafından kabul edilerek benimsenir. Kabullenir.
     Beyannamede Milyarlarca insanın onuru tanınmış. Daha adil insan onuruna saygı duyan dünyanın temelleri atılmıştır. Beyannamede, belirtilen haklar, istenilen düzeyde yerine getirilmemiş olsa da, zaman içinde giderek uygarlaşacak bir dünyada büyük ölçüde kabul edilecektir.
    İnsanların birbirlerinin, temel haklarını savunması, koruması insanlık görevidir. İnsan olmanın tarifidir. Bir tek kişiye yapılmış haksızlık hepimize yapılmış sayılır. Kişisel hürriyetler kutsaldır.
    İnsanı, insan yapan, tarif eden, süsleyen bu değerlere, paylaşımlara rağmen, insan hakları, günümüz dünyasında, hala çiğnenmekte, Milyonlarca insan, savaşlar nedeniyle, mağdur olmakta, insan hakları ayaklar altına alınıp çiğnenmektedir. Milyonlarca insan, açlık çekmekte. Hatta ölmektedir.
    Tek kişi tarafından yönetilen ülkelerde, diktatörlüklerde, kutsal sayılan insan hakları çiğnenmekte, insanların özgürlükleri ellerinden alınmaktadır.
    İnsan haklarının korunması, ülkelerin, hukuk devleti kimliğini, taşıması, koruması ile olur.
   DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE, bütün insanların özgür olması, temel haklarının hukuk güvencesi altında olması dileğiyle.