Dünyanın, ortaklaşa kutladıkları, GAZETECİLER GÜNÜNÜN, DEN, ayrıca, özel olarak, ülkemizde kutlanan, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ, 1961 yılında,  gazeteci haklarının, ilk kez, yasal güvenceye alındığı 10 Ocak tarihinde, GAZETECİLER BAYRAMI olarak kutlanmaya başlanmıştır.
   1971 yılında yapılan askeri darbesi sonrası, gazetecilere tanınan bazı yasal hakların, geri alınması üzerine, ülkenin önde gelen 9 gazetesi, ( AKŞAM, CUMHURİYET, HÜRRÜYET, MİLLİYET, TERCÜMAN, VATAN, YENİ İSTANBUL, YENİ SABAH) 10 OCAK günü, ortaklaşa tavır alarak,3 gün boykot yaparak, gazetelerini kapatarak, yayın yapmazlar.
    10 OCAK 1971 tarihinden itibaren, GAZATECİLER BAYRAMI, yerine, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ olarak kutlanmaya başlanır.
    Gazeteciler, gazeteler, ülkede, aydınlanmanın ışıkları gibidirler. İnternetin, sosyal medyanın, toplumda yer almadığı yıllarda, toplumun, kamuoyunun aydınlatıldığı, haber aldığı, önemli bir kaynaktı.
   Basın, demokrasinin, temel değerlerinden, taşlarından, biridir. Günümüz dünyasında, toplumu aydınlatan, kamuoyunu bilgilendiren, önemli bir kaynaktır. Değerdir.
    Toplum, kamuoyu, onlarla, basınla, ülkede, dünyada, olup bitenlerden haberdar olur. Onların yayınları, haberleri ile yanlışlardan, doğrulardan, yanlış yapanlardan, doğru yapanlardan haberdar olur.
    Onların haberleri, yayınları ile toplumun sorunları, toplum katında, devlet katında paylaşılır. Çözüm aranır.
    İnsanlık, basın, yayınla, dünyada olup bitenlerden, haberdar olur. bilgi sahibi olunur.
    Sayın Valimiz, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ dolayısı ile yayınladığı mesajında, gazetecilik, ’meslek ahlakını, ilke edinerek, hizmet veren, kamuoyuna karşı önemli sorumlulukları olan bir meslektir. Toplumsal sorunlar, karşısında kamuoyu oluşturmak, vatandaşla, devlet arasında, köprü kurmak görevini yüklenen gazeteciler, DEMOKRASİNİN, Sivil Toplum Örgütlerinin, güçlenmesine, gelişmesine katkı sağlamaktadır. İlkeli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu bilgilendiren, toplumun talep ve beklentilerini dile getiren değerli basın mensuplarıdır.’ Diyordu. Sayın Valimiz, kamuoyuna karşı sorumlulukları olan gazetecilerin, DEMOKRASİNİN, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN, güçlenmesine, gelişmesine, katkı sağlamaktadır. Diyordu.
    Onlarca gazetecinin, görevlerinden, gazetecilik yaptıklarından, dolayı tutuklu, hapis yattıkları ülkemizde, bir devlet adamının, ağzından bunları duymak, gelecekten yana, güven verici, sevindiricidir.
   12 Eylül Askeri darbesi sonrası, iktidara gelen TURGUT ÖZALIN, basın danışman, O günün koşullarında,10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ için,’ Dünyada basın özgürlüğü sıralamasında, en geri, AFRİKA ülkelerini, bile sollayıp, en alt sıralarda, gezinen, bir ülke olarak neyi kutlayalım.’ Diyordu.
  Onlarca gazetecinin, tutuklu olduğu, meslek ahlakını, ilke edinmiş, görevini tarafsız bir şekilde yapan, gazetecilerin, güvende olmadıkları, yandaşlık, taraflılık, bölünmesinin, büyük ölçüde yaşandığı ortamda, günümüzde, basın danışmanının, dediği gibi neyi kutlayalım ki.
    Gazetecilerin, özgürce gerçekleri yazmaktan korktuğu, yazamadığı, yazan gazetelerin, cezalandırıldığı ortamda, neyi kutlayalım ki.
   Günün öne çıkan, ülkeyi ayrıştıran, birliği, bütünlüğü, bölmeye çalışan, kutuplaştıran, haberlerden, tek kelime etmeyen, susarak, destekleyerek, teşvik eden, bir zamanların, ünlü gazetelerinin, sustuğu, taraf tuttuğu, ortamda neyi kutlayalım ki.
   Sayın Cumhurbaşkanımız, ’BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN, AZLA VE ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ. Diyordu.
 ASLA 
  +    +   +
 SEVİNDİRİCİ
   Bütün dünyada, ülkemizde, yaşamı esir alan CORONA CANAVARI, bütün dünyada, artarak, yayılırken, ülkemizde, özelliklede, ilimizde, büyük ölçüde düşmesi, azalması, çok büyük sevindirici bir haber olmuştur.
  Yetkili ağızdan, Sağlık Müdüründen, duyduğumuz sevindirici haber, Tunceli’nin farklılığını, bir kez daha ortaya koymuştur.
  Tunceli Halkının kültürüne denk düşen duyarlılığı, yetkili makamların, Valilik Makamının, ilde kurulu hıfzı Sıya kurulunun, duyarlılıkları, gerekli tedbirleri zamanında almaları, Sayın Valimizin, düzenlediği toplantılarda, basın açıklamalarında, ziyaretlerinde, sosyal Medyada, sürekli yaptığı uyarıların, sürdürülen denetimlerin, başarıda büyük payı olmuştur.
    Sağlık kurumlarının, görevlilerinin, görevlerini, aksatmadan en iyi şekilde yapmaları, mahalle, köy, muhtarları ile iş birliği yaparak, sürdürmelerinin, bu başarıda önemli payı olmuştur.
    Emniyet yetkililerinin yaptıkları kontrolleri, uyarıları, cezalarla değil, ceza yazmadan, nazik, yapıcı bir dille yapmaları, sürdürmeleri, vatandaşı, tedbirler almaya, kurallara uymaya, daha çok yönlendirmiş. başarıda, önemli payı olmuştur.