ÖĞRETMENLERİN GÜNÜDÜR. Bütün dünya 5 Ekim günü öğretmenler gününü kutlarken, ülkemizde, Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım tarihini ÖĞRETMENELER GÜNÜ olarak kutlamaktadır.
   ÖĞRETMEN, öğreten demektir. A,B,C  yi okuma yazmayı, öğretendir. Çocuğun ailesinin dışında hayatına giren, en yakını, ona öğretenidir. Onu şekillendirendir. Ona insanı süsleyen değerleri kazandırandır. İnsanlığı, geleceği şekillendirendir. Onunla, insanlık yenilerle, insanlığı yücelten değerlerle buluşur. Doğuran ana değil, öğrenimin anasıdır. Onun için o da ana kadar çok değerlidir. Onun için çok saygındır. Bütün ünlülerin, büyük makamların mimarıdır. Baş tacı edilendir. Aydınlığın meşalesidir.
    Bütün dünyada, bu saygınlığı gören, ÖĞRETMEN, doğruyu söylemek gerekirse ülkemizde aynı saygınlığı görememektedir. İkinci sınıf muamelesi görmektedir.
   Öğretmenler gününde, ülke çapında nutuklar atılırken, öğretmenin içinde bulunduğu koşullardan, giderek yoksullaştığından, Yüzbinlerce öğretmenin atanamadığını, atamaların, yansız ve eşit olmadığını, FETÖ darbesi, bahane edilerek masum suçsuz binlerce öğretmenin ekmeğinin elinden alındığını, yıllarını verdikleri mesleklerinden ihraç edildiklerini, dile getirmiyorlar. Parlak nutukları atanlar, Kendilerini o makamlara getirenleri, 24 Kasımdan başka hatırlamıyorlar.
   En kutsal, en önemli görevi üstlenmiş öğretmenler, bir başka kurumda çalışanların, maaşlarının yarısı kadar ücret aldığını, bununda çok büyük bir haksızlık olduğu dile getirilmiyor.
    Konya’da öğretmenler gününde, Sayın Vali konuşurken, hazır ola geçmeyen öğretmen, Vali tarafından azarlanırken, Tunceli’de, öğretmenler, günlerinde Tunceli Valisi, millî Eğitim Müdürü tarafından, öğretmenin unvanına, yakışır bir şekilde ağırlandılar. Sayın Valimiz, ilimizde göreve başladığından bu yana, Üç kez öğretmenleri, eşleri işle birlikte onlara yakışır bir şekilde ağırladı. Her yıl 24 öğretmeni, çekilişle Avrupa ülkelerine 5 günlüğüne geziye gönderdi. PARİSE, Çekoslovakya, PRAĞA, bu yılda, çekilişle 24 öğretmeni İspanya BARSELOPNAYA gönderirken,24 öğretmene de çekilişle Bin lira verdi.
   Bu yıl Öğretmenler, günlerinde, Sayın Valimiz, tarafından, Üniversitemizin Binlerce öğrencinin yemek yediği büyük yemekhanesinde ağırlandı. Koca salon deyim yerindeyse ağzına kadar dolmuştu. İlçelerden de öğretmenler davet edilmiş. Gelmişlerdi. Salona, Sayın Valimizle birlikte girmiştik. Sayın Valimiz kendine ayrılan yere gitmeden solonda ağırladığı öğretmenlere yöneldi. Hemen hepsine oturdukları yerde hoş geldiniz. Dedikten sonra kendisine ayrılan yere oturdu.
     Salonda yerini almış bir müzik ekibi, şarkılarını çalıp söylerken misafirlere,  çorba, mahalli yemek SIRIN, fırında ızgara, tatlı ikram edildi. Yemekler, ünlü bir aşçının mutfağından çıkmış kadar lezzetliydi. Çaylar içilirken Sayın Valimiz, öğretmen misafirlerine hitaben konuştu. Sizin emeğiniz üstümüzde o kadar çok ki ne yaparsak yapalım. Hakkınızı ödeyemeyiz. Tunceli muhteşem doğasıyla, misafirperver insanları ile eğitim ve kültürle yakaladığı yüksek çıtayla ülkemizin en önemli yeridir. Öğretmeniyle, öğrencisiyle, idarecisiyle, velisiyle, eğitimde ses getiren bir iliz. Bu başarının sağlanmasında siz değerli Tunceli Ailemize bir kez daha teşekkür ediyorum. Diyordu. Huzur kenti olan TUNCELİ uluslararası sporların yapıldığı bir kent, ilgi odağı bir kent olmuştur. Diyordu.
    Milli Eğitim Müdürü de meslektaşlarına hitaben, yaptığı konuşmada 25 yıllık öğretmen olduğunu Tuncelidee,10 aylık bir görev süresinde, başarılı çalışmalar yaptıklarını, Öğretmenliğin, bir ev gibi yaşam tarzı olduğunu, Eğitim öğretimde, öğretmenlerin, öğrencilerin velilerin birlikte çalışması ilimizdeki eğitim kalitesini yükseltmiştir. ‘Sayın Valimiz başarılı çalışmalarımızda hep yanımızda olmuştur. Kapısını her çaldığımızda kapısını bize açmış, gereken yardımı yapmıştır. Hep yanımızda olmuştur.’ Diyordu.
   Sayın Valimiz,24 Kasım öğretmenler günü için hazırlanmış pastayı, öğretmenlerle birlikte kestiler.
   Çekilişle İspanya BARSELONAYA 5 günlüğüne, gidecek öğretmenlerin çekilişinde, 24 öğretmene verilecek para çekilişinde, salonda, büyük bir coşku heyecan vardı. Gülen yüzlere, alkışlar, eşlik ediyordu
    İlimizde öğretmene yalnızca 24 Kasımda değer verilmiyor. Bütün yıl veriliyor. Öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisiyle, Milli Eğitim Müdürüyle, yardımcılarıyla, Sayın Valisiyle hep birlikte bir aradalar.
   Tanıklarıyız.
      tunceli-valisinden-ogretmenlere-barcelona-gezisi-jesti-(7).jpgtunceli-valisinden-ogretmenlere-barcelona-gezisi-jesti-(3).jpgtunceli-valisinden-ogretmenlere-barcelona-gezisi-jesti-(5).jpg