Edinilen bilgiye göre Çemişgezek İlçesi Yünbüken Köyü yakınlarında Ramazan Kuşcu isimli vatandaş, yol kenarında hareket edemeyen leyleği görünce durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Doğa Koruma Personeli yaralı leyleği bulunduğu yerden alarak tedavisi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğüne götürdü.

Burada, yaralı leyleğe ilk müdahale, Çemişgezek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ayşegül Kılıç tarafından yapıldı.

Yapılan müdahaleye ilişkin bilgi veren Veteriner Hekim Kılıç, “Yaralı leylek bize geldiğinde sağ bacağında açık kırık olduğunu tespit ettik. Gerekli semptomatik tedavisi yapıldıktan hemen sonra, leyleğin opere edilmesi için vakit kaybetmeden Elazığ Fırat üniversitesi Veterinerlik Fakültesiyle irtibata geçtik. Doğa koruma müdürlüğü personelleri aracılığıyla leyleği Elazığ’a gönderdik. Burada görev yaptığım süre içerisinde Çemişgezek halkının yaban hayatına karşı duyarlı olduğunu gördüm. Bu bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu tür vakaları gördüklerinde bütün vatandaşların  en yakın veteriner kliniklerine, ilçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık müdürlüklerine ya da Doğa Koruma Müdürlüklerine haber vermelerini önemsiyoruz” dedi.

Sezai AKIN