İlimizde günlük yapılan testlerde geçtiğimiz aylarda günlük 1 ile 5 arasında vaka görülürken, son bir haftada günlük vaka sayılarımız 30’ları geçmiş durumda. Alınan numuneler laboratuvarlarda incelenirken birçoğunun hızlı yayılım gösteren ‘İngiliz Mutasyonu’ olduğu tespit ediliyor ve can kayıpları da yaşanmaya başladı. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım.

VALİ ÖZKAN: “ VAKA SAYILARIMIZ ÇOK HIZLI YÜKSELİYOR

Vali Mehmet Ali Özkan, ilde vaka sayılarının çok hızlı yükseldiğini belirterek valilik sayfasında paylaşımda bulundu. Valilik sosyal medya hesabında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Maalesef son genlerde salgın sebebiyle vaka sayılarımız çok hızlı yükselmektedir. Yaptığımız araştırmalarda; ilimizde misafirliklerin halen devam ettiği, kalabalık ortamlarla temasın yoğunluk gösterdiği, maske konusundaki hassasiyetimizin maalesef mesafe konusunda göz ardı edildiği sonuçlarına ulaşılmıştır. Ayrıca yine araştırmalarımızda; asemptomatik yani hastalığı hissetmeksizin yaşayan-taşıyan süper bulaştırıcı diye tarif edilen insanlarımızın olduğu ama maalesef filyasyon ekiplerimize doğru bilgi verilmemesi nedeniyle bu kimselerin tespitinin mümkün olmadığı değerlendirilmiştir. Lütfen kalabalık ortamlardan uzak duralım, misafirliklere son verelim, asi sıramız gelmişse gecikmeksizin yaptıralım ve en önemlisi de lütfen filyasyon ekiplerimizi doğru bilgilendirelim. Bana Bir Şey Olmaz Demeyelim Maalesef Oluyor “ dedi.