Erzincan’ın Tercan İlçesi’ne bağlı Konarlı Köyü’nde ikamet eden Teşar Ailesi’ne Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yol yapım çalışmalarına başlandığı belirtildi.

AİLEYE EV SÖZÜ

Doğa Aktivisti Haydar Çetinkaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Teşar Ailesi’ne ev sözü verildiğini yazdı.

Çetinkaya’nın paylaşımı şöyle:

“Tercan İlçesi’nde zor koşullar altında yaşam süren Taşer ailesine yardım konusunda yüzlerce telefon ve mesaj aldık. Sağ olun var olun hepiniz. Darda olanla, muhtaç olanla dayanışmak güzeldir. Amaç Taşer ailesini yardıma boğmak veya aileyi yaşadığı o güzel doğa parçasından koparmak değil, en azından bundan sonrası için yaşamları için zorlaştırıcı olan bazı koşulları ortadan kaldırmaya dönük bir şeyler yapmaktır. Bunun için uğraşıyoruz. Bu konuda bazı güzel gelişmelerin yaşandığını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Taşer ailemiz için yaylada yaşadıkları yere bir ev sözü aldık. Kışa gireceğimiz için konutun yapılması ile ilgili çalışmalar bahar ile birlikte başlatılacak ve yapılacak olan ev ailemize 2019’da teslim edilecektir.

Evin içinin döşenmesi konusunda da gerekli sözler alınmıştır.

Aile parasal yardımı kabul etmemektedir.

Teşar ailesine Erzincan valiliği dün ulaşarak Erzincan merkez veya Tercan da kiralık ev konusunda teklif sunmuş, aile yaşadıkları yerde kalmak istediklerini belirterek başka yere gitmeyi reddetmişlerdir.

Ailemizin giyim, ayakkabı, gıda, halı, bulaşık, yatak, yorgan, soba gibi öncelikli ihtiyaçları belirlenerek bunların sağlanması için gerekli yardım sözü alınmış ve yakın bir zamanda temin edilerek ailemize ulaştırılacaktır.

Mezraya elektrik götürüleceği bilgisi alınmıştır.

Bu nedenle şu anın koşullarında, (evlerinde hiç yer yok. Çok küçük) daha fazla yardım tekliflerinizi mecburen önümüzde ki yıl sunmak üzere öteliyoruz.

Katkı sunan, sunmak isteyen, bu ailenin sesi olan herkese ailemiz adına sonsuz teşekkürler.”