Panele, CHP Ordu Milletvekili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Yeşiller Sol Parti Eş Sözcüsü Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez, ÖDP Başkanlar Kurulu sözcüsü Alper Taş, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, CHP Eski milletvekili Süleyman Çelebi ile Terzi Fikri Sönmez’in yol arkadaşı ve sevenleri katıldı.

thumbnail_fatsa-3.jpg

Panel öncesinde Türkan Saylan Kültür Merkezinde Fikri Sönmez ve Fatsa gerçeği konulu resim sergisinin de açılışı yapıldı.

Panelde İstanbul Demokrat Ordulular Başkanı Ahmet Şatıroğlu’nun ardından söz alan Maltepe Belediyethumbnail_fikri.jpg Başkanı Ali Kılıç, “Terzi Fikri Sönmez’in Başkanlığını çocukluk yıllarında hep takip ederdim” dedi.

Yeşiller Sol Parti Eş sözcüsü ve Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez, “Ordu Fatsa’da bir hikaye yazıldı, artık yeni hikayeler yazmalıyız” derkin, ÖDP Başkanlar Kurulu Sözcüsü Alper Taş, “Ben İmam Hatipli bir öğrenceyken “Fatsa gerçeğiyle Devrimci oldum” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yaptığı konuşmada, “İstanbul'u Fatsa'da Başkan Fikri Sönmez ışığında “Ben ne yaptıysam halkım için, halkımla beraber yaptım” sözü ışığında İstanbul'u halk için, halkla birlikte, hep beraber yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

Panel ve anma gecesi, Sanatçı Mehmet Gümüş’ün söylediği türkülerin ardından sona erdi.

 

KENAN KANDİL