Tatil için kente gelen vatandaşların bir bölümü Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki doğal plajlara giderken, bir bölümü de kent merkezinde Munzur Çayı kıyısında oluşturulan yarı olimpik yüzme havuzunu tercih ediyor. 

Civar illerden gelen vatandaşların yanı sıra yurtdışında yaşayan çoğu vatandaş da tatil için ilimizi seçiyor. Bunlardan biri de Almanya’da yaşayan Hüseyin Polat.

Çocukları, torunları ve iki yabancı damadıyla tatil için kenti seçtiğini söyleyen Polat, “Burayı çok beğendiler. Gerçekten memleketimiz çok güzel. İnsanları güzel. Bu tesis de Avrupa’yı, Batı’yı aratmıyor” dedi.

Alev Girgin isimli vatandaş da Almanya’dan tatilini geçirmek için kente geldiğini belirterek, “İki hafta oldu tatile geleli. Muhteşem bir yer. Burası olsun Dersim olsun. Gezilecek çok yerleri var. Herkese tavsiye ediyorum. Her sene mutlaka gelmeyi düşünüyoruz. Bu tesis gerçekten Avrupa’ya çok benziyor. Çok modern” diye konuştu.

Fransa’dan tatil için gelen Kader Bulut ise; “İstanbul’un taşı toprağı altın derler. Bizim için de buranın taşı toprağı altın. İnsanlar özgür. Düşüncelerde özgürsünüz. Yeteri kadarı plajı var. Her köşede, her adım başı suya girebiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Malatya’dan gelen Başak Güçer de bebeğiyle birlikte havuzda yüzme keyfi yaşadıklarını; bebeğin de bundan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Yarı olimpik yüzme havuzu gezen Vali Tuncay Sonel  ise; “Munzur Nehri kıyısı birkaç yıl öncesine kadar çöplük, bataklık durumundaydı. Şimdi açık yüzme havuzlarıyla, Munzur kenarında yaptığımız deniz kumlu yüzme plajıyla, gondolları, gezi tekneleri, su jeti, içinde nişan merasimlerinin yapıldığı gezi tekneleriyle adeta bir turizm şehri oldu. Munzur Nehri kıyısında doğayla iç içe çadır oteller yapıldı. İçi beş yıldızlı oteller gibi. Burada vatandaşlarımız çoluğuyla, çocuğuyla hoş vakit geçiriyor. Çocuklar, aileler mutlu. Akdeniz’e ya da Ege sahillerine gitmektense Tunceli’de bu değişimi görerek hoş vakit geçiriyorlar” dedi.

Yarı olimpik yüzme havuzunun işletmecilerinden Ulaş Şahin de tesiste 35 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, tesise katkılarından dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti.

Şahin, tesisin her gün dolduğunu söyleyerek insanların güzel vakit geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

burasi-ne-ege-(7)-vert.jpg