Bir grup arkadaşıyla Dersim ve Erzincan arasında yer alan 3 bin 468 rakımlı Ağbaba Tepesi’ne gezi düzenleyen aktivist Murat Aydemir, burada “Munzur’uma Dokunma, Kaz Dağları, Cerattepe, Hasankeyf” pankartı açarak doğaya karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Munzur Dağları’nın büyük bölümünün maden sahası ilan edildiğini söyleyen Aydemir, “Biz bu alanlara kimsenin dokunmasını istemiyoruz. Bu alanlar, madenle yok edilmek yerine turizme kazandırılmalı” dedi.

Kaz Dağları, Cerattepe ve Hasankeyf’e ilişkin de konuşan Aydemir, “Kaz Dağları’nda ülkenin akciğerleri maden aramalarıyla yok ediliyor. Bunu yapan Kanadalı şirket ciddi paralar kazanıyor. Kendi ülkelerinde tek ağacın dahi kesilmesine müsaade etmeyenler ülkemizin oksijen deposunu yok etmekten çekinmiyor. Yine Cerattepe’de Artvin halkının verdiği mücadele var. Onlar da yaşam alanlarını savunuyor. Binlerce yıllık tarihe sahip Hasankeyf sular altında bırakılıyor. Bu yerler Avrupa’da olsa milyonlarca dolar turizm geliri getirecek yerler.  Ancak maalesef bizde korunmuyor” diye konuştu.