Toplantıya CHP milletvekili Gürsel Erol, CHP eski milletvekili Bekir Gündoğan, Pülümür-Mazgirt ve Ovacık belediye başkanları, İl genel meclis başkanı ve bazı üyeleri, baro, Tunceli TSO Meclis ve yönetim kurulu üyeleri, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilci ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılışını TSO yönetim kurulu başkanı Yusuf Cengiz yaptı. Aynı zamanda yürütme sözcüsü olan Yusuf Cengiz, öncelikle meclis kurulmasından günümüze kadar yapılan çalışma ve görüşmeleri anlattı.

Daha sonra Munzur Özgür Aksın meclisini temsilen İzmir, İstanbul ve Avrupa ayağında yaptığı toplantılardan bahseden Cengiz;  buradaki kurumların komiteler oluşturduğunu, mevcut aşamada Avrupa’da tüm siyasi parti ve kurumlardan bir destek meclisi oluştuğunu söyleyerek bu kurumlar hakkında bilgi verdi.

Baro Başkanı Avukat Barış Yıldırım ise, 4 baraj projesinin Munzur Vadisi Milli Parkı uzun devreli gelişme planına işlendiğini; Konaktepe Barajı için Danıştay tarafından verilmiş iki ayrı ÇED zorunluluğu kararı bulunduğunu belirtti. 

Yıldırım, İlçe belediyelerinin Munzur Vadisi’nin Dünya Kültür Mirası listesine alınmasıyla ilgili açılan davaya müdahil olduğunu da sözlerine ekledi.

Katılımcıların ve meclis üyelerinin görüş ve önerileri alındıktan sonra ileriki zamanda yapılacak görüşmeler ve randevular belirlendi.

Toplantıda, meclis çalışmalarının bülten haline getirilerek halkın barajlar konusunda bilgilendirilmesi kararı alındı. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım’la ve bazı hükümet yetkilileriyle heyet halinde görüşme kararı da alındı.