Tunceli Valiliği tarafından dün Mazgirt İlçesi’nde Alhan, Cefan, Konacık, Seyitler, Babil, Aktarla, Koyunuşağı, Dayılar, İbimahmut, Dervişler, Akpınar, Geçitveren, Sarıkoç, Yeldeğen, Güleç köy/mahallelerinde; operasyon nedeniyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Yasak, bugün saat 14:00 itibariyle kaldırılırken Mazgirt Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili hükümleri gereğince Tunceli İli Mazgirt İlçesi Alhan, Cefan, Konacık, Seyitler, Babil, Aktarla, Koyunuşağı, Dayılar, İbimahmut, Dervişler, Akpınar, Geçitveren, Sarıkoç, Yeldeğen, Güleç Köy ve Mahallelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 05 Mayıs 2016 günü saat: 14:00 itibaren ikinci bir duyuruya kadar belirtilen Köy/ Mahalle/Beldeler ve Sokaklarda ilan edilen sokağa çıkma yasağı 06 Mayıs 2016 günü saat 14:00’dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenliği için alınan bu tedbire sağduyu ile riayet etmeleri nedeni ile teşekkür ediyoruz”

yasak_ic-001.jpg