Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde katliamın 39. yılında Maraş’a giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Demokratik Alevi Dernekleri, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Vakıflar Federasyonu’nun bulunduğu Alevi kurumları yaşamını yitirenleri anacak.

21 Aralık’tan itibaren Maraş’ta olacak kurumlar, Elbistan, Nurhak, Pazarcık ve Narlı’ya gidecek. Alevi kurumları panel ve söyleşilerin gerçekleşeceği anmada 23 Aralık günü Erenler Cemevi’nde bir araya gelecekler.

Yapılan açıklamada, “39 yıl önce Maraş’ta Alevilerin oturduğu mahallerde yapılan katliam sonucu yüzden fazla canımız katledildi. Binlerce insan yaralandı. Üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen katiller bulunmadı. Bulunması için bugüne kadar asla caba sarf edilmedi. Biz Aleviler üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen talebimiz ve taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Taleplerimiz dile getirmek katliamı lanetlemek canlarımızı anmak için biz Alevi örgütleri olarak 23 Aralık’ta saat 11.00’da Maraş’ta Erenler Cemevi’nde olacağız” denildi.

Anma için İstanbul’da araç kaldırılacağı bildirildi.