Kent genelinde anadili yaygınlaştırmak ve günlük yaşamda kullanılması için çalışmalar başlatan belediye, görsel zenginliği ile çocukların ilgisini çeken eğitim seti dil, kültür ve edebiyatı öğrenilmesini amaçlıyor.

anadil_ic-001.jpgDersim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dilek Serin Etüt Merkezi Kırmancki anadil çalışması kapsamında mahallelerde eğitim seti dağıttı.

 2016-2017 eğitim-öğretimin başlandığı Dilek Serin Etüt Merkezi’nde bu yıl öğrenciler kendi anadillerini öğrenebilecek. Bu kapsamda mahallede çalışma başlatan Etüt eğitmenleri, ev ev dolaşarak çocuklara anadilde eğitim seti dağıtımı yaptı.

Ana dilin atalarından hediye olarak bırakıldığını söyleyen Dilek Serin Etüt Merkezi eğitmenlerinden Hayrettin Işık, ”Çocuklarımızı kendi anadilinde büyütelim.  Evde, sokakta yani yaşamın her alanında dili kullanarak yaşatalım. Bu kapsamda Etüt merkezimizde ücretsiz kurs kayıtları başlamıştır. Kırmancki anadil kursuna kayıt yaptırmak isteyenlerin Dilek Serin Etüt Merkezine başvuruda bulunabilirler ”dedi.

 Mahallede eğitim setini alan Ali Akın genç ise, "anadil yaşamımızdır. Herkes anadilde konuşursa öğrenebilirim" diye konuştu.