Üretici Kadınlarla bir araya gelen Başkan Maçoğlu, “Ali Yılmaz başkanımızla beraber yaklaşık 6-7 ay bu çalışmayı nasıl yürütebileceğimize dair tartışma yürüttük. Daha sonra Kadın Kooperatifinin öncülüğünde mercimek üretimi ile ilgili bir çalışma yürüttük. Bizler de Dersim Belediyesi olarak Ovacıkta başlattığımız kooperatif çalışmasının bir benzerini burada başlamasına vesile olarak bu üretimin parçası olmuş olduk. Burada bu çalışma kadınların öncülüğünde yapılıyor. Bizler burada üretilen ürünlere tüketiciyle buluşturmak adına Kooperatiflerimizde yer vereceğiz. Birlikte üretmek, birlikte yönetmek için Kadın Kooperatifi ve Kesmetepe Belediyesi öncülüğünde elimizden geldiğince destek olacağız” dedi.

Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz ise, " Biz kendileriyle konuştuğumuzda bize ilaçsız ve gübresiz ürün yetiştirmenin önemini anlattı. Biz de burada buna öncülük yaparak burada ilaç ve gübre kullanmıyoruz. Bunlar doğal ürünler. Dikkat ettiyseniz ürünlerimiz içerisinde ot var. İkisi yoldaş olarak büyüyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda buna yönelik olacak” diye konuştu.

Üreticiler ise şunları belirttiler:

Fatma Emre; “Emek veriyorduk ama değerlendiremiyorduk. Doğalı da yoktu. Şimdi hem doğal hem emeklerimizin karşılığını almak için hepimiz emek harcıyoruz.”

Döne Yılmaz: “Emeklerimiz bundan sonra daha iyi daha değerli olacak. Her şeyleri kadınlar yapacak bundan sonra. Kadınlarımız başarılıdır, güçlüdür.”

Gönül Çetinkaya, “Kadınlarla birlikteliğimiz çok güzel şeyler yapmak için. Birlik beraberlik içinde olmak, birlikte bir şeyler yapmak için bu işe başvurduk.”

Saray Arslan, “Bu bizim için büyük bir fırsat oldu. Bu bizim için büyük bir fırsat, şans oldu.”

Ovacık Doğal Kooperatifi temsilcisi Yılmaz Yeter, “Özellikle Ovacık Doğal Kooperatifi’nin biçmiş olduğu misyonunu, Ovacık Doğal Kooperatifi’nin gütmüş olduğu hassasiyetleri bu topraklarda da güdülmesi bizim için çok değerli. Bu çalışmanın içinde bulunmak mutluluk verici.”