Aynı zamanda Ovacık Belediyesi ile dayanışma gecesi olan geceye Dersim’in Ovacık ilçesi Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’da katıldı.

Dersim’in tüm ilçe derneklerinin destek verdiği geceye 2 ile 2.500 bin arasında Dersimliler’le, Dersim sevdalıları katılarak geceye destek verdi.

Gecenin katılımcıları arasında, Dersimspor Direniş taraftar grubu da katılarak geceye destek verdi.

Sunumunu Gule Mayera ile Erdal Yıldırım Dersim dili ile Türkçe olarak yapılan geceye sanatçılar Mikail Aslan, Fuat Saka, Rojda, Grup Munzur, Yılmaz Çelik ile Nurettin Güleç katıldı.

Geceye katılan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na katılımcılar yoğun ilgi göstererek, fotoğraf çekme yarışına girdiler. Gecede Başkan Maçoğlu ile katılımcılar bol, bol fotoğraf çektirdiler.

OVACIK BELEDİYE BAŞKANI FATİH MEHMET MAÇOĞLU’NUN KONUŞMASINDA BAŞLIKLAR

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ; tüm Dersimlilere bir çağrıda bulunarak, “Gözü yaşlı olan topraklara dönün” dedi.

Başkan Maçoğlu, Konuşmasının devamında Dersim’in tüm topraklarına tohumlarımızı ektik, marka olarak ülkenin tümüne yayılıyoruz. Dedi

Başkan Maçoğlu Derism’de yapılacak Barajlar ile maden ocaklarının doğayı tahrip projeler olduğunu söyleyerek buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Maçoğlu Konuşmasında son bölümünde 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptı.

Başkan Maçoğlu’nun salonda dikkatimi çeken, katılımcıların içtikleri çay bardaklarını boş olarak salona bıraktıklarını, toplamasıydı. Başkanın bu tutumunun çevre bilincine ne kadar büyük önem verdiğinin bir göstergesiydi.

OVACIK BELEDİYESİ İLE DAYANIŞMA GECESİNDE KONUŞMACALARIN SÖZLERİNDE BAŞLIKLAR

Gecede konuşma yapan Dersim Dernekler Federasyonu DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben, Munzur koruma kurulunda Hasan Şen ile diğer konuşmacılar dile getirdikler ortak dil “Munzur’da yapılacak barajlara Hayır” diliydi.

Geceye katılan halk tek bir sesle “MUNZUR ÖZGÜRDÜR, ÖZGÜR AKACAK” Sloganı atıldı.

Konuşmacılar tarihi mirasa sahip olan Hasan keyfin yıkılmasına da büyük tepki gösterdiler.

Geceye katılan Dersimliler ile Dersim sevdalıları sanatçıların türküleri eşliğinde halaylar, Karadenizli sanatçı Fuat Saka’nın türküleri eşliğinde Horon teptiler.

Sanatçı Fuat Saka Dersim adına yaptığı bir besteyi Dersimliler’e söyledi.

Gece Türküler eşliğinde halaylarla son buldu.

KENAN KANDİL.