CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söylediği "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz" sözleri sonrası Alaattin Çakıcı tarafından tehdit ve hakaret edilmesine memleketinden tepki geldi.

Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamaya CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Baro Başkanı Avukat Kenan Çetin, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Nazimiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bingöl Yayladere  Belediye Başkanı Sabri Akyürek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

ADINI ANMAYA TENEZZÜL ETMEYECEĞİMİZ CEZAEVİ MÜDAVİMİ

Basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl başkanı Ali Mustafa Çelik, “Türkiye de milyonların gönlünde taht kuran, hak hukuk adalet yürüyüşünü gerçekleştiren, yan yana gelmesi imkansız gibi görünen siyasi partilerle millet ittifakını kurabilmeyi başaran Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, ismini dahi anmaya tenezzül etmeyeceğimiz bir suç örgütü lideri tarafından ağır ifadeler kullanılmış, ölüm tehditleri yapılmıştır. Bu çirkin ve hadsiz cesaret gösterisi ülkedeki yönetim boşluğunun, devlet otoritesi eksikliğinin mafya yapılanmalarından medet ummalarından başka bir şey değildir. Bu tehdit sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsına değil Türkiye'nin toplumsal barışına, devlete, demokrasimize ve halkımıza yapılmış bir tehdittir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu ölüm tehdidinin asıl sorumluları, bu mafya babalarına bu şekilde konuşma imkanı veren düzendir, cumhur ittifakı liderleridir, içişleri bakanıdır, iktidardır. AKP MHP ittifakı bu olay karşısında neden susmaktadır” dedi.

MERMİLER, SUİKAST GİRİŞİMLERİ VE FEZLEKELERLE KORKUTAMADILAR

Suç Örgütü liderinin ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun tehdit edileceği bir ülke haline gelindiğine tepki gösteren Ali Mustafa Çelik Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu mermi ile korkutamadılar, suikast girişimi ile korkutamadılar, linç etmeye çalıştılar korkutamadılar, fezleke ile korkutamadılar. Şimdi de mafya bozuntusunun tehdit mektubu ile korkutmaya çalışmaktadırlar. Demokrasi ve hukuk alanında reformlar yapacağız, seferberlik ilan edeceğiz diyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu kanal İstanbul’a karşı çıktığı için hakkında soruşturma açılıyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını eleştirdiği için hakkında fezleke hazırlanıyor.  Yerel mahkemeler Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımıyor ve uygulamıyor. Düşünce açıklayan aydınlar, işini hakkıyla yapan gazeteciler cezaevlerinde tutuluyor. Şimdi de bir mafya bozuntusunun Ana muhalefet liderini tehdit ettiği bir noktaya geldik. Demek ki hukuk reformu buymuş. Genel Başkanımızın ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde belirttiği gibi toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yer altı suç örgütleriyle mücadelede ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.

SAVCILARI VE DEVLETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Çelik, yaşanan bu durumdan dolayı devlet görevliliklerini ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ederek “Ne partimizin bir üyesi, ne bir yöneticisi, ne de milyonların gönlünde taht kurmuş genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, mafya bozuntularının tehditlerine pabuç bırakmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu mafya çete düzenine son verilecektir. Bugüne dek baskılardan, tehditlerden ve saldırılardan korkmadık; bundan böyle de korkmayacağız. Bu ülkeyi mafya düzenine teslim etmeyeceğiz. Buradan Cumhuriyet savcılarını ve devleti göreve çağırıyoruz “ ifadelerini kullandı.