Dersim Kadın Platformu, 5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Gülistan Doku için kayboluşunun birinci yılında Gülistan’a sahip çıkılması çağrısını yaptığı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform adına açıklama yapan Nurşat Yeşil, kadınlara yönelik artan şiddet, taciz, tecavüz ve katliam politikalarının sistematik biçimde sürdüğünü belirterek, “Bu politikaların somutlaşmış hali Dersim’de yaklaşık bir yıldır kayıp olan Gülistan Doku’dur. Kaybolduğu ilk günden beri Gülistan’ın intihar ettiği yönünde sürekli bir algı oluşturulmaya çalışılmış, somut delil varmış gibi, uzun bir süre sadece suda aranmıştır. Biz Dersimli kadınlar kaybolduğu ilk günden beri soruşturmanın genişletilerek yürütülmesi gerektiğini ve şüpheli Zainal Abarakov’un etkili bir şekilde soruşturulmasını talep ettik. Ama maalesef her olayda olduğu gibi burada da kendi bildiklerini yapmaya devam ettiler” dedi.

‘HESAP SORACAĞIZ!’

Kadınlar olarak izlenen politikalara karşı örgütlü kadın mücadelelerini büyüteceklerini ve tüm bu olayların takipçisi olacaklarını söyleyen Yeşil, “Kaybolduğu ilk günden beri bu işin takipçisi olacağımızı ve Gülistan, bulunana kadarda vazgeçmeyeceğimizi belirtmiştik. Bu nedenle 5 Ocak Gülistan’ın kayboluşunun birinci yılında Dersimli kadınlar olarak güçlü bir şekilde alanlarda olacağız. Failleri aklamanıza, korumanıza izin vermeyecek hesap soracağız!” diye konuştu.