Açıklamada, adı taciz iddialarıyla anılan şahsın görevden alınmamasının kaygı verici olduğu ifade edildi.

KESK’te düzenlenen açıklamayı Dersim Kadın Platformu adına Özen Meral Yıldız yaptı.

Türkiye’de son yıllarda özellikle kamu sektöründe çok sayıda taciz vakasının yaşandığını ve hukuki yaptırımların bu konuda yetersiz kaldığını söyleyen Yıldız, “Maalesef bizler de son yıllarda Dersim’de hem taciz, hem de kadına yönelik şiddet olaylarını sık duyar hale geldik.  Bizler Dersimli kadınlar, cezasızlık politikasının sonucu olarak her gün yanı başımızda bir taciz ve tecavüz olayına tanıklık etmek istemiyoruz. Gerekli cezai işlemlerin uygulanarak kadınlar açısından daha güvenli ve yaşanabilir bir kent yaratılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

Munzur Üniversitesi’ndeki taciz iddialarına da değinen Yıldız, “Munzur Üniversitesi’nde görevli bir memur hakkında, kamu görevlilerinin öğrenciler ile yakınlaşmasına aracılık ettiğine dair iddialar bulunmaktadır. Söylenenler iddia bile olsa sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar konunun ne kadar vahim bir boyutta olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

kesk-tekinoglu-(2).jpg

Bahsi geçen kişinin hala görevi başında bulunmasının kaygılarını arttırdığını ifade eden Yıldız, “Soruşturmanın adil ve şeffaf olması Dersimli kadınlar olarak yetkililerden talebimizdir. Bu bağlamda daha önce bir kadına şiddet uyguladığı dava dosyalarına da yansıyan şahsın, soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alınması soruşturmanın nasıl yürütüleceği konusundaki kaygılarımızı da bir nebze hafifletecektir. İyi hâl,  tahrik gibi haksız cezai indirimlerin, uygulanmayan uluslararası sözleşmelerin kadın taciz tecavüz ve katliamlarını arttırdığı su götürmez bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor iken. Çeşitli haber organında da yer alan kişinin geçmiş dönem AKP'den milletvekili aday adayı olduğu,  öğrencilerin bahsedilen kişinin gücünden korkup konuşmadığı iddiaları kaygımızı arttırmaktadır” şeklinde konuştu.

Yine sosyal medyada bahsi geçen kişinin olağan dışı para trafiğine sahip olduğunun dile getirildiğini söyleyen Yıldız, “Bizler Dersim Kadın Platformu olarak geçmiş dönemde olduğu gibi bugün de bu iddialar aydınlatılıncaya kadar bu olayın takipçisi olacağız. Özellikle kadınlar ciddi bir tedirginlik yaşıyor. Bu tacize maruz kalan kadınlara ise sonuna kadar yanlarında olduklarını söylemek isteriz. Kadınlar korkmasın güçlü dururlarsa bu kişilerin cezalandırılmasını sağlayacağız yeter ki bize ulaşsınlar" dedi.

kesk-tekinoglu-(3).jpg