Dersimspor Direniş taraftarları Tire 4 Eylül stadına yakın çay bahçesinde toplanarak maç saatini beklemeye başladılar.

Kendilerine Tirespor Şimşekler taraftarı olduğunu söyleyen çocuklar Dersimspor Direniş taraftarlarına hoş geldin diyerek, sıcak sohbet başladılar.

Sohbetin konusunda Galatasaray - Dersimspor kupa maçı anlatarak Dersimspor taraftarlarının tribün şovuna hayran kaldıkları söylediler. Ayrıca Dersimspor kalecisi Barış Başkan'ı başarılı kurtarışlarından dolayı övgüyle bahsettiler.

Küçük bir gerginlik Dersimspor Direniş taraftarlardan birisinin Tirespor stadı duvarına sprey boya ile DERSİMSPOR yazması ve bunun kameralarca tespit edilmesi üzerine Polis tarafında alınması üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Yaşanan bu gerginlik üzerine, Dersimspor Direniş taraftarına yazı silme cezası verilerek serbest bırakıldı.

İlerleyen saatlere doğru İzmir ve Manisa’dan takımlarını destek vermek için Dersim'liler aileleriyle, yaşlısıyla genciyle ve çocuklarıyla birlikte otobüs tutarak Tire'ye geldiler.

Ayrıca çevre il ve ilçelerden kendi araçlarıyla gelen Dersim'li olan ve olmayan taraftarlarda maçı izlemek için Tire'ye gelmişlerdi.

Taraftarlar saat 12.45 itibarıyla Tire 4 Eylül stadına alınmaya başlanmıştı. Tribünlerde yerini alan bine yakın Dersimsporlu taraftar ile iki bin dolayında Tirespor taraftarı vardı.

Tirespor taraftarları iki bin kişi olmasına rağmen 30 kişilik bir grup tezahürat yaparken, Dersimspor taraftarları bin kişilik koro halinde tezahürat yaptılar. Tribünlere hakim olan Tirespor taraftarları değil, Dersimspor taraftarlarıydı.

Tribünleri Dersimspor Direniş taraftarı grubunun tezahüratlarıyla başladı. Tüm taraftarlarda Dersimspor - Galatasaray maçında olduğu gibi yaşlısıyla ve genciyle bu tezahüratları birlikte yaptılar. Dersimspor taraftarlarının olduğu yerde büyük tribün şov vardı.

Maç öncesinde Dersimspor taraftarları, Dersimspor takımını tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulunduktan sonra, iki takım el, ele tribünlere çağırarak, iki takımı da sevgi gösterilerinde bulundular.

Maç bu güzel görüntülerle başladı.

Dersimspor takımı: Barış, Emrah Dursun, Volkan Dikmen, Burak, Haydar Yavuz, Çağdaş, Volkan Çekirdek, Koray Kurt, İbrahim, Devrim.

Tirespor Takımı: Ömer, Furkan, Emre, Gökhan, Fatih, Erdinç, Hakan Yağmurkaya, Efe, Kadir, Doğan, Mümin.

Şeklindeki oyun kadrosuyla oyuna başladılar.

Maçın ilk dakikaları Dersimspor'un ataklarıyla başladı. Maçın ilk dakikalarında Dersimspor'un atakları vardı. Dersimsporun ilk ciddi atağı maçın 6. dakikasında Haydar'dan geldi. Haydar'ın kaleye kafa vuruşunu Tirespor kalecesi güçlükle önledi. Maçın 22. dakikasında Çağdaş'ın sakatlanması üzerine yerine Zeki girdi. Maçın 26 dakikasında Tiresporlu Gökhan'ın atağını kalesini zamanında terk eden Barış gole izin vermedi. İlk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.

Maç arası İzmir, Manisa ve çevre ilçelerde gelen Dersimliler evde hazırlamış oldukları Dersim'lilerin getirdikleri patila dedikleri yemekleri birbiriyle paylaştılar.

Bu da maçtaki güzel görüntülerden biriydi.

Maçın 2. yarısında Dersimspor taraftarlarının diğer maçlarda olduğu gibi maçın 62. dakikasında Dersimspor direniş taraftarları kendi pankartları olan Direniş pankartını çıkararak şov yaptılar.

Maçın 2. yarısında Tirespor etkili başladı. Maçın 62. dakikasında Haydar sakatlanarak yerini yerine Ferhat oyuna girdi. Maçın 63 dakikasında Tiresporlu Gökhan'ın, Dersimspor'lu Emrah tarafında ceza sahası alanında düşürülmesine maçın orta hakemi penaltı verdi. Topun başına geçen Gökhan sert bir vuruşla topu ağlara göndererek durumu 1-0 yaptı.

Bu golün ardından sonra Dersimspor taraftarlarının Tezahüratları dahada güçlü çıkmasında sonra Dersimspor takım dahada atak oynamaya başladı. Maçın 83 dakikasına gelindiğinde Dersimspor'un kazandığı köşe vuruşunu, sağ kanattan kullanan Emrah Dursun kullandığı köşe atışını topa iyi yükselen Koray Kurt kafayla kaleci Ömer’ mağlup ederek durumu 1-1 yaptı.

Maçın 84. dakikasına gelindiğinde Çağlar'ın kullandığı serbest atışta ceza alanı 6 pas çizgisine düşen topu oyuna ikinci yarıda giren Melih kafayla filelere bırakarak durumu 2-1 yaptı.

Maçın 90 + 2. dakikasına gelindiğinde ilk golü atan Gökhan tekrar sahneye çıkarak plase bir vuruşla son sözü söyledi 3-1. Dersimspor gibi Haftalardır galibiyet yüzü görmeyen Tirespor futbolcuları soyunma odasını bayram havasıyla gittiler.

Maçtan seyirciler Dersimspor taraftarları Tire 4 Eylül stadında üzüntülü bir hava vardı. Dersimli bir taraftar yönetim istifa diye bağırmasını Dersimspor Direniş taraftarları izin vermedi.

Dersimspor galibiyetler getirmediği takdirde küçük sesle gelen bu tepki, ileride tüm stada yayılacaktır. Yönetim bir an önce takımı düzeltmeli, Teknik heyetten bu başarısızlıkların nedenini sorarak bulmalıdır.

Dersimspor taraftarları Tire 4 Eylül stadında üzüntülü olmalarına rağmen 1 hafta sonra Manisa Büyükşehir maçında buluşmak üzere stattan ayrıldılar.

Dersimspor'un İstanbul'da gelen taraftar grubuyla Dersimspor yönetimi: futbolcularla bir araya gelip; eleştirini yaparak futbolcularından ve teknik heyetten hesap sordular.

Dersimspor yöneticisi söz alarak: Dersim ruhu ve inancıyla oynamayanın,  takımı bir an önce bırakmasını söyleyerek söze başladı. Sorununuz nedir açıkça söyleyin? Şeklinde söyleyerek, sözlerine devam etti. Dersimspor'un Büyüklüğünü, Dersimspor - Galatasaray maçında gördünüz dedi.

Dersimspor'un İstanbul'da gelen bir taraftarı söz alarak: Biz buraya gelenlerin büyük çoğunluğu öğrenci ve asgari ücretle geçinenlerdeyiz diyerek söz başladı. Bizler 9 saat geliş, 9 saat gidiş toplamda 18 saat yolculuk yapıp sizleri destekleyerek yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Sorununuz nedir ve durum neden böyle diyerek tepkisini göstererek? Bu kötü durumun bir an önce düzelmesini istedi.

Bir taraftarda geçen yılda aynı durumu yaşadık, bir teknik direktörün değişmesiyle şampiyonluk havasına girdik. Bu yılda teknik direktör değişikliği yaparak kendimizi puan sıralamasının sonunda ( Dibinde ) gördük diyerek sözlerini bitirdiler.

Tüm sorularla muhatap kaptandı, sorunları dinleyerek cevap vermesine rağmen bir tedirginlik varmış gibi cevaplar verdi.

Bu konuşmalar bittikten sonra takım havaalanına gitmek için toplantıdan ayrıldılar. Morali bozuk şekilde otobüse binen futbolcular İstanbul taraftarları tezahürat yaparak ve alkışlayarak havaalanına gittiler.

BU YAŞANAN DURUM, EN DUYGUSAL ANLARDAN BİRİYDİ.

KENAN KANDİL