Çalışma ile kentin yeni bir yem bitkisiyle tanışmasının amaçlandığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile ''Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması ve Yayım Projesi'' kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Ümranhanım Tritikale Demonstrasyon Projesi ile Göktepe ve Çimenli Köylerinde 2 üreticiye 10'ar dekardan olmak üzere toplamda 20 dekarlık bir alanda tritikale demonstrasyonu için ekimler yapılarak demonstrasyon çalışması başlatıldı.

İl Müdürlüğü teknik personleni, demonstrasyon süresince gerekli çalışmalar yapılarak yetiştirme süreci takip edilecek ve Tunceli için yeni bir yem bitkisi alanı oluşturulması amaçlanacak.

Tritikale Nedir?

Buğday ve çavdarın melezlenmesi neticesinde elde edilen bir tahıldır. Hem yemlik tane hem de silajlık olarak kullanılır. Kuraklık için birebir, yağışı sınırlı, verimsiz, kıraç, tuzlu, asitli, hastalık sorunları olan alanlar için önerilir. Yüksek kesim arazilerde ve meradan açılan tarlalarda arpa ve buğdaya göre dane ve sap verimi kıyaslanamayacak derecede yüksektir. Kıraç ve kumlu topraklarda arpa ve buğdaya göre yüzde 20-yüzde 40 oranında daha verimlidir. Tarla koşullarında tahıllarda görülen bütün hastalıklara dayanıklıdır.