Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, hiçbir öğrencinin bilgisayarsız kalmaması için tüm okullarda EBA Destek Noktaları oluşturulacağını söyledi.
İlimizde uzaktan eğitim sürecinde evinde bilgisayar ya da internet erişimi olmayan öğrenciler için 3 mahallede oluşturulan EBA Destek Noktası öğrencilerin kullanımına açıldı.
Merkez Moğultay Mahallesi’nde Ölçme ve Değerlendirme Merkezi’nde oluşturulan EBA Destek Noktası’nı ziyaret ederek öğrencilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci, “Bilindiği gibi Mart 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime ara verilmiş, eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilmektedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında da yüz yüz eğitim başlayana kadar eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim şeklinde sürdürülecektir. Başta bakanlığımız olmak üzere il müdürlüğü olarak bizler de uzaktan ya da yüz yüze eğitim için gerekli tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.
Her türlü senaryoya tüm okullar ve paydaşlarla hazırlanmak için ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Ekmekci, “Uzaktan eğitimle başlanan yeni eğitim-öğretim yılında fırsat eşitliği ilkesini korumak adına evinde bilgisayar ya da internete erişimi olmayan çocuğumuz kalmasın, derslerini takip edebilsin diye okullarımızda Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un talimatları ile tüm illerde EBA Destek Noktası oluşturuldu” diye konuştu.
İlde 3 EBA Destek Noktası oluşturulduğunu belirten Ekmekci, “Çarşı merkezde Ölçme ve Değerlendirme Merkezinde, Atatürk Mahallesi’nde Munzur Ortaokulu’nda ve Cumhuriyet Mahallesi’nde Hürriyet Ortaokulu’nda EBA Destek Noktalarını açtık. Bu noktalardan çocuklarımız her gün hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında faydalanabilecekler. Hiçbir öğrenci bu süreçte bilgisayarsız kalmayacak. Gerekirse benim bilgisayarım da dahil olmak üzere yerimizden kalkacağız ve bilgisayarlarımızı çocuklarımıza vereceğiz. Oluşturduğumuz 3 EBA Destek Noktası haricinde de diğer okullarımızda EBA Destek Noktaları oluşturacağız ve isteyen her öğrencinin bu merkezlerden Covid-19 tedbirlerini alarak faydalanmalarını sağlayacağız. En ücra yerlerde oturan öğrencilerimizi de bu noktalara bekliyoruz. Tüm öğrencilerime, öğretmenlerime, velilerime kısaca tüm eğitim ailemize bu zorlu süreçte başta sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum. Temennimiz uygun şartların oluşması dahilinde bir an önce okulları açmak, çocuklarımızla yüz yüze eğitimi gerçekleştirmek” ifadelerini kullandı.