Belediye konferans solonun da düzenlenen anma saygı duruşunda bulunulması ve “Oğlunuz Erdal” belgeseli gösterimi ile başladı.

Anmada konuşan Lise öğrencisi Dilan Şahin Erdal Eren’in verdiği mücadeleye değinerek, “Erdal’ın arkadaşları, onun yoldaşları! Bundan tam 39 yıl önce yaşı büyütülerek idam edildi Erdal. Biz yaşlarda, ama en kararlılarımızdan, bıyığı terlememiş ama davaya en bağlı olanlarımızdan Erdal Eren… 17 yaşında kaldı hep, yaşıtları da gençler de Erdal diye hitap etti o günden bugüne. O günden bugüne, yüzlerce, binlerce gence Erdal ismi verildi. Verilmeye de devam ediyor” dedi.

idaminin-39-(4).jpg

 Türkiye’nin içinde bulunduğu son dönemi gençlik açısından değerlendiren Yüksel,” Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz koşulları gençlerin yaşamını derinden etkiliyor. Gıdadan giyeceğe, okul araç gereçlerinden ulaşım masraflarına kadar gelen zamlar gençliği darboğaza sokuyor. Yaşanan krize karşılık iktidar emekçilere ve gençliğe fedakârlık yapmayı salık veriyor. KYK bursu bekleyen öğrencilere ‘Bedavacılığa alışmayın’ öğütleri verilirken binlerce şirketin borçları tek kalemde temizlenebiliyor” diye konuştu.

idaminin-39-(3).jpg

Anmada konuşan Emek Partisi İl Yöneticisi Hıdır Demir ise; “12 Eylül döneminde Erdal’ın ve bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi veren yoldaşlarının etrafında birleştiği talepleri günümüzde hala geçerliliğini koruyor. Bu açıdan gençliğin ve diğer bütün ezilen kitlelerin her zaman sistemi eleştiren ve buna karşı mücadele eden bir pozisyonda durmalıdırlar” şeklinde konuştu.

idaminin-39-(1).jpgidaminin-39-(2).jpg