Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Organik Tarımı Geliştirme Projesi” kapsamında Hozat İlçesi Akpınar Köyü’nde bin dekarlık alanda yetiştirilen organik nohut yetiştiriciliği hasadı gerçekleştirildi.

Hasada, Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, kurum amirleri ve üreticiler katıldı.

Programda konuşan Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, kişilerin para yokluğu ile değil fikir yokluğu ile fakir olacaklarını belirterek “süre gelen çalışmalar son derece başarılı. Bunu da ekiliş alanlarındaki yaklaşık yüzde 3 bine varan artışlardan anlıyoruz. Bunun daha da arttırılarak mevcut seviyeden 5-10 kat yukarıya çekmeyi hedefliyoruz. İlçemizde tarım arazilerinin kullanılmayan yüzde 85’lik ciddi bir kısmı mevcut. Bu alanların tarıma kazandırılmasıyla ilçenin kaderi değişecektir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya ise; organik tarımın önemine değinerek, “İlimizde de son dönemlerde organik üretim büyük önem kazandı. İlimiz genelinde hali hazırda devam eden organik dut, organik kuru fasulye ve organik bal üretimimize ilave olarak 2017 yılında başlamış olduğumuz organik nohut yetiştiriciliği projemiz gelişerek devam ediyor. Bakanlığımızca 2018 yılında uygulamaya konulan Birlikte Üretim Projesi Kapsamında Hozat İlçemiz Akpınar Köyünde 1000 dekar alanda organik nohut projesi uygulanmıştır. Bu proje kapsamında projeye dâhil olan üreticilerimize her yıl verilmekte olan tarımsal ve hayvansal desteklemeler için yüzde 30 ilave destek oranıyla desteklenecek ve projenin devamı için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizin her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, İlçe Tarım Müdürü Zülfikar Ali Aslan ve Köy muhtarı Abdulvahap Kanko da yaptıkları konuşmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra katılımcılar tarlayı gezdi.

Etkinlik, köylülerin yaptığı ikramla sona erdi.