Mera komisyonu tarafından alınan dinlendirme kararının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, “Mera komisyonunun bu kararının arkasında durmasını bekliyoruz. 30 yıldan beri dinlendirilmeyen bu dağın bir yıllığına da olsa dinlendirilmesi biraz kendine gelmesi anlamına gelecek. Bizler de özel mülkiyetlerimizi kiraya vermeyeceğiz. Meraların dinlenmesi, çiçeklerin tohum açması önemli. Bu kararın alınmasında emeği olan sayın valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha önce de ifade ettikleri gibi yörede hayvancılığa karşı olmadıklarını ifade eden Eren, “Biz yaylaların, meraların hoyratça kullanılmasına karşıyız. Belirlenenden çok fazla hayvanının yayla ve meralara çıkarılmasına karşıyız. Ki bölgemize yılda en az 25 bin kaçak sürü geliyor. Bazı üreticiler sürü sayısını az gösterip fazlasını yaylalara taşıyorlar. Bu durumun önlenmesi konusunda da ciddi adımlar atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Mera kiralarından her yıl yüzde 25 köy bütçesine para aktarıldığını belirten Eren, “Ancak bu aktarılan parayı yine geri alıyorlar. Bunu da yaylalara yol yapmak için kullanacaklarını ifade ediyorlar. Ancak şimdiye kadar yaylalar için bir şey yapıldığına tanık olmadık. Paralar, geri gönderiliyor. Buna da bir anlam veremiyoruz” şeklinde konuştu.