Dersim, Munzur Vadisi Milli Parkı, vadileri, akarsuları, şelaleleri, doğal güzellikleri, yaban hayatı, endemik türleri, doğa sporlarıyla çevre illerden ve yurt dışından gelen birçok yerli ve yabancı turistin gözdesi olmaya devam ediyor. Elazığ üzerinden kente iki güzergah bulunuyor. Bunlardan biri Kovancılar yolu. Yaklaşık 140 kilometrelik yol, 2 saat sürüyor. Pertek üzerinden kente ulaşımın sağlandığı 2 kilometresi feribotla olmak üzere 77 kilometrelik yol ise normal şartlarda yaklaşık 1 saat 20 dakika sürüyor. Yazın ortalama 3 bin 500, kışın ise 1500 aracın taşındığı Keban Baraj Gölü üzerindeki Pertek feribot iskelesi önünde sürücülerin yoğun talebi nedeniyle uzun kuyruklar oluşuyor.

İki şehri birleştiren bir köprü yapılması talebi daha önce siyasiler tarafından vaat edilse de bu vaat gerçekleşmedi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu konuda Meclis'te kanun teklifi verdi. Elazığ - Pertek arasına köprü yapılmasını isteyen Gergerlioğlu, gerekçesinde, “Araçlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Köprü için, daha önce verilen sözlere, talebin Meclis’e taşınmasına ve imza kampanyaları başlatılmasına rağmen henüz bir adım atılmış değil” ifadelerini kullandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hizmetleri hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde: “Elazığ ve Tunceli’yi birbirine bağlayan Pertek feribotları yaz aylarında yoğunluğu kaldıramamaktadır. İki şehri birleştiren bir köprü yapılması ise daha önce siyasiler tarafından vaat edilse de gerçekleştirilmemektedir. Araçlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Yerel halk köprü talebini desteklemektedir. Bu sayede tonlarca yakıt tasarrufu sağlanacaktır.”

‘GÜNDEME ALINMAYAN KÖPRÜ 2023’E KADAR BİTİRİLMELİ’

“Yol güzergahının kullanılır hale gelmesi bölgenin sosyo-ekonomik durumu için avantajlı” diyen Gergerlioğlu, gerekçesinde şu ifadelere de yer verdi: “İktidarın yerel halkın ihtiyacı olmayan projeler yerine, her seçim döneminde söz verdiği ama halk iradesinin tecellisinden memnun kalmadığı için gündemine almadığı Elazığ-Pertek arası köprüyü 31 Aralık 2023’e kadar bitirmesi gerekir.”