“Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın siyasi bir cinayetle katledilmesinin üzerinden 49 yıl geçti” ifadesiyle başlayan açıklamada şunlar kaydedildi:

 6 Mayıs 1972 tarihinde gerçekleşen bu cinayetle Deniz, Hüseyin ve Yusufların şahsında Türkiye halklarının eşitlik, özgürlük ve devrim talepleri darağacına çekilmek istendi.

3 Fidan’ın darağacına gönderilmesi ne mücadeleyi bitirdi ne de toplumun devrim ve değişim talebinin önüne geçti. Aksine, Deniz, Hüseyin ve Yusuf başta olmak üzere özgürlük, eşitlik, barış ve kardeşlik yolunda hayatını yitirenler, milyonlarca insanın yüreğinde, mücadelesinde ölümsüzleşti. Toplumun devrim ve değişim talebi daha da büyüdü.

“Yaşasın Türk ve Kürt Halklarının Kardeşliği” sözleri, yaratılmak istenen kutuplaşmaya, toplumsal bölünmeye karşı mücadele iddiasında olan herkese yapılmış “ortak mücadele” çağrısıdır. Bizler bugün de bu çağrıyı sahipleniyor ve bu çağrıyı varlık gerekçemiz olarak görüyoruz.

Deniz, Hüseyin ve Yusuflar başta olmak üzere devrim ve demokrasi yolunda hayatını kaybeden ve büyük bedeller ödeyenleri saygıyla ve minnetle anıyoruz. Onların isimleri ve kararlı mücadeleleri Türkiye halklarının yüreğinde ve zihninde yaşamaya devam edecek. Miraslarına sahip çıkarak Türkiye halklarının hak ettiği eşit ve özgür yaşamı yaratmak için mücadeleyi kararlılıkla büyüteceğiz.