Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak 2020 sabahı ayrılmasının ardından, kendisinden 543 gündür haber alınamıyor. Uzunçayır Baraj Gölü'nde yapılan arama çalışmalarında, Doku'ya ait hiçbir ize rastlanılmayınca, suda aramalar durdurulmuştu. Gülistan Doku’nun ablası Aygül, Gülistan’ın kaybolmasından sorumlu tutulan Rus uyruklu erkek arkadaşı Z.A.'nın babası E.Y’nin Doku’ya ait kişisel bilgileri açıkladığı gerekçesiyle hakkında açılan kamu davasına ve Abla Doku’nun E.Y’nin evini taşımasına engel olduğu için açılan dava bugün Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Görüşmeye mahkemeyi takip etmek isteyen vatandaşlar ve gazeteciler alınmadı. Taraflardan E.Y’nin duruşmaya katılmadığı için mahkeme, 14 Ekim tarihine ertelendi.

Mahkeme çıkışı açıklama yapan abla Aygül Doku, “ 544 gündür avuç içi kadar bir kentte, her tarafı mobese her dağında kule olan 33 bin nüfuslu bir kentte Gülistan Doku’ya ne olduğunun sorusunu alamıyoruz. Engin Yücel evini taşıdığı esnada biz başsavcılığa ve valiliğe sürekli bu evde kriminal inceleme yapılsın demiştik. Evde kriminal inceleme ısrarla yapılmıyor. Z.A’nın telefonuna elektronik eşyalarına el konulmuyor. Arabasında inceleme yapılmıyor. Bir gün Z.A’ nın evini taşıdığını gördüm ve ben ile ailem bu evde inceleme yapılmadı çünkü bu aile önceki gün kız kardeşimi darp etmiş zorla araca bindirmeye çalışmış ve gündüz kız kardeşimle görüştükten sonra benim kardeşim adeta sırra kadem bastı. Z.A Gülistan’ın arkadaşına mesaj atıp Gülistan artistlik yapmaya başladı ve dün gece çok kötü bir şey çıktı diyen adam, Gülistan Doku’ya ne olduğunun cevabını bilmez mi? Hadi bilmiyor baş şüpheli olarak 24 saat gözaltına alınmaz mı? Evinde kliminal inceleme yapılmaz mı? Biz bu inceleme yapılsın dediğimiz için eşyalarına engel olduğumuz için mahkeme mahkeme dolaştırılıyorum ve o duruşma salonlarına E.Y gelmiyor. Mala verilen zararın tespit edilmesi E.Y’nin duruşmaya gelmemesi  gerekçe gösterilerek mahkeme 14 Ekim tarihine ertelendi. Şimdi biz buradan Ordu’ya yürüyeceğiz. Eski Tunceli valisi Tuncay Sonel, sizin kızınız intihar etti, kızınızın cesedi barajda iki çocuğum ve şerefi üzerine yemin ederek Gülistan’ı size vereceğim dedi. Biz de onun için şimdi Ordu’ya yürüyoruz” dedi.

ORDU’YA YÜRÜMEYE BAŞLADILAR: ANNE FENALAŞTI VE HASTANEYE KALDIRILDI

Aile mahkeme çıkışından sonra Gülistan’ın kaybolduğu gün Tunceli valisi olan Tuncay Sonel’den kızlarının akıbetini öğrenmek için Ordu’ya yürümeye başladı. Yürüyüşe Dersim Kadın Platformu üyeleri de destek verdi. Yürüyüşte anne Bedriye Doku fenalık geçirdi ve Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Abla Doku, “ Annem tansiyon hastası ve sıcaktan dolayı fenalaştı ve bizlerde şuan hastaneye gidiyoruz. Duruma göre yürüyüşümüze devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anne Bedriye Doku’nun sağlığının iyi olduğu öğrenildi.