Dersim’in Ovacık ilçesinde, Munzur Su işçilerinin grevi 20. gününde. Bugün toplu olarak Dersim merkeze gelen işçiler Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DİSK Genel Başkanı Kani Beko da katıldı.

Açıklamayı okuyan Deniz Erdoğan, “Geçen yıl yapılan grevden sonra hemen sözleşmeye oturulacağı sözü verilmesine rağmen, yapılan ilk görüşmede topu Munzur Su Genel Kuruluna atarak süreci bir yıl uzatmışlardır” dedi. Genel kurul tamamlandıktan sonra, Munzur Su yönetiminin, işçileri eski koşullarda çalıştırma tutumunun devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Grev süresince de işveren grevi kırmak için çeşitli girişimlerde bulundu. Ama grevi kırmaya yönelik yapacakları hiçbir şey sonuç vermeyecektir. Arkadaşlarımızın hepsi de ilk günkü gibi kararlılığını devam ettirmektedir ve devam ettireceklerdir” diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da “Munzur Su’da çalışan arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuz bilinsin. Munzur Su’da işçi arkadaşlarımızın yalnız insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını karşılayarak giderebilecek bir ücret alarak ve toplu iş sözleşmesi yaptıktan sonra bu grevi bitirmek istiyoruz” dedi.