“Kamuoyuna Zorunlu Açıklama” başlığıyla paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi:

                Bugün bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ayrıca yerel kamuoyunda da sıkça dillendirilen “Dersim’de 3 kişinin 1 genç kadına cinsel saldırıda bulunduğu, bu saldırı neticesinde kadının belinin kırıldığı, hastanede tedavi altına alındığı, gazetecilerin bu olaydan haberdar oldukları ancak valinin korkusu ile bu haberi yazamadıkları” yönündeki dayanağı olmayan dedikodular bu açıklamayı yapmamızı zorunlu kılmıştır.

                Sosyal medyada ve birçok internet sitesinde yer alan,  bir devlet kurumunda görevli 3 kişinin bir genç kadına cinsel saldırıda bulundukları ve belini kırdıkları yönündeki iddialar tamamen söylentiden ibaret olmakla birlikte bu tür söylentiler ilimizde bir yıla yakındır birileri tarafından bilinçli şekilde dillendirilmektedir.  Kentimizde görev yapan hiçbir gazeteciye bu yönlü bir bilgi, belge  yada görüntü ulaşmadığı gibi, meslektaşlarımızın yaptığı araştırmalarda da böyle bir gerçekliğe ulaşılamamıştır. Bilinmesini isteriz ki gerçek olmayan ve belli kesimler tarafından üretilen ve dedikodudan öteye geçmeyen bu söylentilerin hiç bir haber değeri olmadığı gibi böyle bir durumun yaşanması halinde bu kentte görevli bütün gerçek gazeteciler bu durumu haber haline getirmekten asla tereddüt etmeyeceklerdir.  Gazeteci için haber kutsaldır.  Bu mantık ile ilimizde gerçek anlamda gazetecilik yapan bütün gazeteci arkadaşlarımızın, birilerinden korkarak yada çekinerek haber yapmama durumları asla söz konusu olamaz.

Bizler, her zaman gerçek ve doğru olanın yanındayız. Gazeteci mevkii ve makamı ne olursa olsun kimseden izin almadan ve sadece doğruluğuna inandığı, belgesi olan haberi yazmaktan asla tereddüt etmez. Bizler de bu gerçekle hareket ederek haber yaptığımızı bilmenizi isteriz.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özellikle denk getirildiğine inandığımız bu karalamaları talihsizlik olarak görüyor; gerek tek tek meslektaşlarımızın gerekse de derneğimizin bu tür karalamaları yapanlara yönelik kanuni haklarını sonuna kadar kullanacağını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.

TUNCELİ GAZETECİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU