Esenyurt’ta yaptığı sosyal kültürel çalışmalarının yanında sağlık ve eğitim alanında da çalışmalarını sürdüren Esenyurt Dersimliler Derneği, 2018-2019 eğitim yılında da üyelerinin çocuklarının daha iyi bir eğitim görmesini sağlamak amacı ile Final, Yönelim ve Kavram Eğitim Kurumlarıyla işbirliği yaparak üyelerine ve çocuklarına eğitim bursu ve yüzde 20 indirim yapılması amacıyla hazırlanan protokole imza attı.

Dernek Başkanı Hüseyin Kalanç yaptığı açıklamada; kuruldukları günden bu yana Esenyurt ve Esenyurt’ta yaşayan hemşehrileri için birçok imkan yarattıklarını dile getirerek, “daha önce bölgemizde bulunan sağlık kurumları ile böyle bir çalışma yapmıştık. Bu gün de eğitim kurumları ile yaptığımız protokol ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Derneğimizde geçmiş yıllarda düzenlenen Zazaca, bağlama, bateri, gitar tiyatro ve erbane kurslarını talep doğrultusunda bu yıl da sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Kalanç, bu yıl düzenlenecek olan 18. Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ne de tüm Dersimliler ile Dersim dostlarını davet ederek, 25 Temmuz tarihinde saat 12:00’da dernekten otobüslerle hareket edeceklerini söyledi.

esenyurt-dersimliler-dernegi-(1).jpg