EMEK Partisi Dersim İl Örgütü, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 49. Yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Başta gençler olmak üzere yurttaşların Denizleri her 6 Mayıs’ta mezarları başında ve her yerde andıklarının belirtildiği EMEP açıklamasında, “Çünkü Denizlerin mücadelesi, her tarafı dökülen, insana ve doğaya karşı olan kapitalist sistemin yıkılması ve Sosyalizmin kurulması mücadelesiydi. Sistemin nasıl sadece bir avuç zenginin karı için var olduğu Covid-19 Pandemisi sürecinde daha iyi açığa çıkmıştır” denildi.
“Denizler; Dersim’den Rize’ye kadar tabii hayatı ve doğayı korumak için sermayeye ve onun düzenine karşı mücadele edenlerin mücadelesinde yaşamaya devam etmektedirler” ifadelerine yer verilen parti açıklamasında, “Bu nedenle denizler Parasız, Bilimsel, Demokratik ve Anadilde eğitim için mücadele eden gençlerin ve eğitim emekçilerinin mücadelesinde yaşamaktadırlar.
Bu nedenle Denizler; İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına ve kadınların her türlü ayırımcılığa karşı verdikleri mücadelede yaşamaktadırlar. 
Bu nedenle Denizler; her türden ulusal, mezhepsel ayrımcılığa karşı kendi kaderini tayin hakkı ve eşit koşullarda yaşam için” bedel ödeyenlerin mücadelesinde yaşamaktadırlar.  
Bu nedenle Denizler; ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarını yerli işbirlikçileriyle beraber daha önce görülmemiş bir şekilde yağmalayan emperyalizme karşı anti-emperyalizm mücadelesinin bayraktarlığını yapmaya devam etmektedirler” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın sonuç bölümünde ise, “Her ne kadar pandemi şartları gerekçesiyle getirilen yasaklamalar nedeniyle anmak için bir araya gelme şartları ortadan kalkmış olsa da 6 Mayıs; Denizler ve onların şahsında mücadelede yitirilenleri evlerde, köylerde, fabrikalarda kısacası hayatın her yerinde andığımız bir gün olacaktır” denildi.

FOTO: ARŞİV