HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı açıklamada, “Darbele Teslim Olmayacağız, İrademe Dokunma!” pankartı açıldı.

Platform adına konuşan HDP İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil, DTK Eş başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerinin düşürüldüğünü belirterek, “1994 yılında DEP Milletvekillerinin dokunulmazlıkları düşürülerek milletvekillerinin meclisten yaka paça atıldığı günden bugüne demokratik siyaset ısrarında bulunan 27 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü.

27 Mayıs’ı, 12 Eylül’ü her fırsatta “Darbe” olarak tanımlayan ve bunun üzerinden içi boş bir “darbe karşıtı söylem” tutturan iktidar, Türkiye’de yapılan askeri darbelere rahmet okutacak tarzda halk iradesine saldırmaktadır” dedi.

Yapılanın milyonlarca insanın iradesinin yok sayılması anlamı taşıdığını söyleyen Yeşil, “Bunun adı amasız, fakatsız darbedir. Bunun adı halk iradesine karşı düşmanlıktır. Bu saldırılar ancak ve ancak bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı bileyecektir” diye konuştu.

Açıklamada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz ise; 3 vekilin vekilliklerinin hukuksuzca düşürüldüğünü belirterek, yapılanı kınadıklarını söyledi.

Açıklamanın ardından katılımcılar, oturma eylemi gerçekleştirdi.

.