Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, bir zamanlar kendisinin de parçası olduğu organize suç örgütlerinin, devletin yönetim kademeleri ve sermaye çevreleri arasındaki kirli ve kanlı çıkar ilişkileri ile ilgili ifşaları ve iddialarının yer aldığı videoların tartışılmaya devam ettiğini söyleyen Tekin, “Söz konusu ifşaatlar ile organize suç örgütlerinin iktidar ile nasıl bir kader birliği içinde oldukları ortalığa saçılıyor. Silah ve uyuşturucu ticaretinden devlet olanaklarının usulsüz kullanılmasına, tecavüz ve cinayetlerden siyasi partilere yönelik tehdit ve şantajlara dek birçok büyük suç itiraf ediliyor. Konuya dair bir süre sessiz kalan iktidar, Devlet Bahçeli’nin çıkışı ile konuşmaya başladı. Siyasi iktidarın dışında kalan ve devletin bekasını her şeyin üstünde gören bir güruh ise tüm bu kirli ilişkileri ve cinayetleri ‘ulu orta’ konuşmanın devlete zarar verdiğini söyleyerek ‘milli olma kisvesi’ ile geniş halk kesimlerini hesap sormasını manipüle etme çabasına girişiyor” dedi.

İÇERİDE VE DIŞARIDA SAVAŞ SUÇU

Tekin, “SADAT, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı ve yakın arkadaşı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulmuştur. Kürt halkına yönelik işlenen suçlarla ilgili bunca itiraf ortaya saçılmışken görmezden gelen iktidar ve yargı, HDP’nin kapatılması ile ilgili ise olanca gücüyle kapatma davasına hazırlanıyor” dedi.

“SUÇLULAR YARGILANSIN”

Bu itirafların, ‘vatan-millet’ örtüsünün altına gizlenen kirli ilişkileri ortaya çıkarmanın ve bu çürümüş düzenden hesap sormak için olup biteni seyretmenin ötesine geçme zamanının çoktan geldiğini söyleyen Tekin, “Bizler tüm bu olup bitenlere seyirci kalmıyoruz. Bir an evvel 1990’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle ilgili adı geçen herkes ve bugün aynı politikaların sürdürücüsü olan siyasi iktidarın İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu görevden alınıp yargılansın. Halklara karşı işlenen savaş suçlarıyla ilgili tüm sorumlular, kamuoyu önünde halka hesap versin. Herkesi bu çürümüş düzene karşı halkın söz sahibi olduğu, halkın çıkarlarını savunan bir iktidar için mücadeleye çağırıyoruz” dedi. (EVRENSEL)