Emek Partisi İl Başkanlığı, “Kraldan daha çok kralcı olan Vatan Partisi, Kürde ait olan her şeyin düşmanıdır!” denildi.

Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bu açıklamanın ardından da Vatan Partisi, 5 Kasım 1937’de idam edilen Dersim liderlerinden Seyit Rıza’nın, 2010 yılında Kışla Meydanı’na dikilen heykeli başta olmak üzere kent sınırları içinde bulunan bütün cadde, sokak, meydan ve diğer tabelalardan isim ve sembollerinin kaldırılması için Valiliğe ve Dersim Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Bu kısa hatırlatmanın ardından sonda söyleyeceğimizi baştan söyleyelim: Ne Perinçek’in ne de partisi Vatan Partisinin söylediklerinin Dersim halkı nazarında bir kıymeti vardır!” ifadeleri kullandı.

Vatan Partisi’nin tekçiliği esas aldığını; bir ulusu yok sayan anlayışın partisi olduğunu belirten Emep Partisi, “Vatan Partisi, halkımızın değerlerine saldırarak varlık göstermeye çalışmaktadır, ancak nafiledir! Tekçi anlayışın pirim yaptığı, Kürde düşmanlık yapılarak yürütülen siyasetin payandası olan bu anlayışa karşı mücadelemizi ısrarla sürdürmekten vazgeçmeyecek, Kürt ve Türk, her milliyetten işçilerin birlikte mücadelesini sağlamak için verdiğimiz uğraştan geri adım atmayacağız! Bu anlayışın Nazizmden beridir tanığıyız! Kraldan daha çok kralcı olan, Kürde düşmanlığını Kürt halkının bütün kurumlarına saldırarak gösteren Vatan Partisi kısa bir dönem önce de HDP’nin kapatılması gerektiğini ısrarla savunuyordu ve savunmaya devam ediyor. Vatan Partisi, Kürde ait olan her şeyin düşmanıdır!

Sonuç olarak, Kürt sorunuyla doğrudan ilişkili olan bu açıklama ve yapılan başvuruyu bir talihsizlik olarak değerlendirmiyoruz. Suret-i haktan görünüp siyasi faaliyet yürüten bu ikiyüzlü siyasete karşı, her milliyetten; işçinin, emekçinin, kadının, gencin bu düşmanca siyasete karşı birlikte mücadele etmesi için elimizden geleni yapacağız!” denildi.

Foto : Arşiv