Tunceli Barosu yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İvedilikle çağırımızdır, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal’ın durumları hayatidir ve kritiktir. Tahliye edin; Munzur’dan Bir Tas Su İçsinler ve yaşasınlar. Yaşam Hakkı bütün hakların en temelidir.
İnsan Hakları, İnsan onurunun korunması için kabul edilmiş standartlardır. İnsan onuru bu standartların kabul 20180314-031635773_62-005.pngedilmesi ve korunması ile korunur. Koruma Yaşam Hakkına saygıyla başlar. Ceza yargılamasında Tutukluluk bir tedbirdir. Ceza değildir.
Kamuoyuna bir kez daha ivedilikle duyuruyoruz. Av. Ebru TİMTİK ‘in durumu çok kötüleşti; Sıvı ve vitamin tüketimi durdu duracak noktadadır. Vücudunda ödem ve şişlikler var. Sıvıyı artık damla damla alamaz hale geldi ve benexol da alamıyor. Av. Ebru TİMTİK ve Av. Aytaç Ünsal Durumları hayatidir ve kritiktir.
Av. Ebru TİMTİK ve Av. Aytaç ÜNSAL’ın Adil Yargılanma talebinin ivedilikle yerine getirilmesi, YARGITAY 16. Ceza Dairesinin kritik eşikte olan her iki meslektaşımızın ivedilikle TAHLİYELERİNİ bir kez daha istiyor ve diyoruz ki; Av. Ebru TİMTİK ve Av. Aytaç ÜNSAL YAŞASIN. Tahliye edin; Munzur’dan Bir Tas Su İçsinler” denildi.