‘‘Bir varmış, bir yokmuş, şehrin birinde masal dinlemeyi çok seven bir sınıf varmış. Bu sınıf bir gün bir masal battaniyesi hayal etmiş. Bu battaniye öyle bir battaniye olmalıymış ki; tüm ülkenin bütün şehirlerinden çocukların eli değmiş, ruhlarına dokunmuş ve yörelerinden birer parça barındıracak olan üzerine yöresel masal temalarının işleneceği kumaşların bir araya getirilerek oluşması gerekiyormuş. Bu şekilde çocuklar farklı kültürleri yöreleri daha iyi tanıyabilecekmiş.’’

Bu fikirle yola çıkan öğretmenleri hayallerini gerçekleştirmek için,81 il 81 masal 1 battaniye projesini başlatmaya karar vermiş.....

Bu proje ile her il yöresel masal temalarını içeren bir görseli 30*30 cm kumaş üzerine işleyip proje kurucusuna gönderecek. Kurucu bu kumaş parçalarını birleştirerek bir battaniye haline getirecek.

Daha sonra 81 ilin yöresel masalları kitap haline getirilerek e-book olarak yayınlanacak.

81 ildeki okullardan gelecek olan üzerinde yöresel masal temalarının el sanatları ile işleneceği kumaş parçaları birleştirilerek oluşturulacak battaniye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında farklı illerde sergilenecek.

Yöremize ait önemli bir inanç değeri olan Düzgün Baba bu projeyle tüm Türkiye' de tanınacak. Öğrenciler ise bu tanıtımda önemli bir görev yapmış olacak.

duzgun-baba-(2).jpg

duzgun-baba-(3).jpg