. Kızıl Şahinler taraftarları beş saatlik yolculuğun ardından Saat 13:00’da Erdağ İnşaat Dumlupınarspor Batı Park stadyumuna vararak, tribünlerdeki yerini alıp, sahada bulunan takımları lehinde tezahürat yapmaya başladılar.

SAHA DIŞINDA YANSIYANLAR

Erdağ İnşaat Dumlupınarspor taraftarları maça yoğun ilgi göstererek 400 ile 500 kişilik taraftar, Batı Park stadyumuna gelerek tribünlerde yerini almış, buna karşılık Dersim’den ve çevre ilçelerden gelen taraftarlarla birlikte 50 kişilik Dersimspor taraftarları kale arkası misafir tribünlerinde yerini almıştı.

Dersimspor Başkanı Murat Aran, diğer maçlarda olduğu gibi, Dersimspor ile Erdağ İnşaat Dumlupınarspor maçına gelerek takımını deplasmanda yalnız bırakmamıştı.

Maçı izleyenler arasında K.Maraş’lı olan Ballı ailesi de Dumlupınarspor taraftarları arasında izleyici olarak tribünde yerini almıştı.

Maç boyunca tribünlerde Mehmet Ballı’ya sinkaflı sözlerle hakaret edilmesi üzerine Ballı ailesi Dumlupınarspor taraftarlarına büyük tepki göstererek tribünleri terk etmiş, tribün dışından da tepkilerini devam ettirmişlerdi.

Ayrıca Erdağ İnşaat Dumlupınarspor attığı ilk golden sonra Misafir tribünlerinin bulunduğu kale arkası tel örgüler arkasında bir taraftar, Dersimspor taraftarlarına yönelik sözlü tacizlerine Dersimspor’lu taraftarlar büyük tepki gösterdiler.

Oysa Dersimspor taraftarlarının olduğu bölümde bazı Dumlupınarlılar, Dersimspor’lu taraftarlarla maçı birlikte izlerken herhangi bir tepkiyle karşılamamışlardı.

Dersimspor’lu taraftarlar, Erdağ İnşaat Dumlupınarspor’un attığı ilk golden sonra maçın 80. Dakikasına kadar sıkıntılı anlar yaşadı. Ballı’nın muhteşem golünden sonra rahatlayan taraftarlar, ikinci yarıda oyuna giren Okan Destegül’e bağırarak senden de bir gol bekliyoruz diyerek sesine, maçın 87. dakikasında Ballı vari bir gol atarak taraftarlara cevap verdi. Atılan bu galibiyet golünden sonra taraftarlar maç sonuna kadar takımlarını tezahüratlı destekleri, 90 artı uzatmalarda Özgür Dükme’yle üçüncü golü getirmişti.

Taraftarlar hakemin bitiş düdüğüne kadar, takımların hiç durmaksızın tezahürat yaparak maç sonuna kadar desteklediler.

Erdağ İnşaat Dumlupınarspor taraftarları, tribünlerinde Dağ başını duman almış ve İzmir marşını söyleyerek takımları lehinde tezahüratlarda bulundular.

Dersimspor Kızıl Şahinler taraftar grubu da Çav Bella marşıyla takımları lehinde tezahüratlarda bulundular.

 

SAHA İÇİNDE YANSIYANLAR

Erdağ İnşaat Dumlupınarspor sahaya çıkmadan önce soyunma odasında üç kez tekbir getirdikten sonra sahaya çıktılar.

Mehmet Ballı’nın maçın 85. dakikasında ceza sahası dışında duran toptan muhteşem golünü attıktan sonra Dersimspor Armasını öperek, sevincini Dersimspor’lu taraftarlarla paylaşması atmış olduğu gol kadar güzel ve muhteşemdi.

Benzer şekilde ikinci yarıda oyuna giren Okan Destegül’ün maçın 87. dakikasında Ballı gibi ceza sahası dışında duran toptan muhteşem golünü attıktan sonra taraftarlarla paylaşması attığı muhteşem gol kadar güzeldi.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRMELER

Maç sonunda Dersimspor teknik direktörü Bülen Güllü’yle yaptığım görüşmede; “Güllü, hafta içi futbolcularla yaptığım görüşmede, maçın önemini anlatarak, Dumlupınarspor takımında son haftalarda bir yükseliş içinde olduğu, oynadığı maçlarda iki beraberlik ile bir mağlubiyet almış ve maçın zor geçeceğini önceden tahmin etmiştim.

İlk yarı oyunun üstünlüğü topa hakim olan takımdık 2. bölgede 3. bölgede üretken değildik, Rakip takım oyun planlaması sadece savunma üzerine kurmuştu.

İkinci yarı daha istekli arzulu bir takım vardı, kenarlardan daha etkili ataklar geliştirdik, mağlup duruma düşmemize rağmen oyun disiplininden kopmadık maçı kazanmasını bildik.  Şehir içinde ve şehir dışında tüm Dersimliler’in şampiyonluk yolunda Dersimspor’u yalnız bırakmayarak büyük desteğini bekliyoruz” dedi.

MAÇ SONU DEĞERLENDİRMELERİM

Maça iyi ve etkili başlayan Dumlupınarspor takımı oldu. Maçın ilk atakları da Dumlupınarspor takımında gelmişti. Dumlupınarspor takımı maçı beraberlik ve bir farklı galibiyet üzerine kurmuş kontrollü bir oyun sergilemişlerdi. Maçın ilerleyen dakikalarında oyunu yavaşlatıp, soğutmaya çalışarak beraberliğe razı gelecek bir oyun sergilediler. Maçın 65. dakikasında 4 sırt formalı Serkan Koçaslan’ın attığı golden sonra oyunu 1-0 şeklindeki skoru zaman kazanarak oyunu ve yavaşlatarak maçı bitirmeye çalıştılar.

Dersimspor takımı diğer maçlarda olduğu gibi yüksek tempolu oyununu bu maçta da sergileyerek oyununu tümüyle galip gelmek üzerine kurmuştu. Dumlupınarspor oyunu ne kadar yavaşlatmaya çalıştılarsa, Dersimspor’un yüksek tempolu oyunu karşısında oyunu bir türlü yavaşlatamadılar.

Teknik direktör Bülent Güllü, Dersimspor 1-0 yenik durumdayken yerinde ve zamanında hamleler yaparak, skoru Dersimspor lehine değiştirmesini bildi.

İzlediğim Dersimspor’un tüm maçlarında golün kimden ve ne zaman geleceği belli olmadığıdır.

HAKEM DEĞERLEDİRMELERİM

Hakemler maçı uyumlu bir şekilde yöneterek kararlar verdiler. Dersimspor’un geliştirdiği bir atakta penaltıyı orta hakem oyuncuların arkasında kalması nedeniyle görmemiş, yan hakeminde pozisyonu  penaltı olarak değerlendirmemesi bir hataydı. Bu önemli hata dışında futbolculardan hakeme yönelik herhangi bir itiraz gelmemişti.

Orta Hakem, oyunun yavaşlatmasına müsaade etmemesi, maçı daha da güzelleştirmişti.

TAKIM KADROLARI

ERDAĞ İNŞAAT DUMLUPINARSPOR: Mehmet Enes Besnili, Selman Acar, İbrahim Akgül, Serkan Koçaslan, Emre Asan, Mustafa Göl, Erdem Kaba, Gökhan Arslan, Ömer Aşçı, Ahmet AK, Barış Korkmaz.

DERSİMSPOR: Gökhan Zirekli, Can Özgür, Mehmet Ballı, Fuat Onur, Vedat Taşdemir, Ali Mesut, Özgür Dükme, Mehmet Güler, Can Göksuzoğlu, Turan Ekici, Jonas Suka.

Şeklinde kadroyla sahaya çıktılar.

HAKEMLER: Halit Özel, Erdi Abdulmecit Sayar, Umut İncili        

Maç yapılan saygı duruşunun ardından hakemin başlama düdüğüyle oyuna Dersimspor başladı.

Maçın 7. Dakikasında ilk ciddi atak Dumlupınarspor takımında geldi. 7 sırt formalı Erdem Kaba ile 10 sırt formalı Ahmet Ak’ın birlikte geliştirdiği atağa kaleci Gökhan gole izin vermedi.

Maçın 13. Dakikasında Dersimspor sol taraftan ceza sahası dışında serberst atış kazandı. Serbest atışı 10 sırt formalı Turan Ekici kullandı defanstan döndü.

Maçın 21. Dakikasında Dumlupınarspor 7 sırt formalı Erdem Kaba ile atak geliştirdiği atakla kaleye sert vurdu, top kale direğinin yanında dışarı çıktı.

Maçın 24. Dakikasında Dumlupınarspor geliştirdiği atakta yüzde, yüzlük gol pozisyonunda yararlanamadı.

Maçın 28. Dakikasında Dumlupınarspor geliştirdiği atakta topla buluşan 8 sırt formalı Gökhan Arslan ceza sahası dışında sert vurdu, top kale direğinin üstünde dışarı çıktı.

Maçın 30. Dakikasında Dersimspor ceza sahası dışında serbest atış kazandı, serbest atışı 10 sırt formalı Turan Ekici kullandı, top direğin üstünde dışarı çıktı.

Maçın 40. Dakikasında Dersimspor 7 sırt formalı Özgür Dükme ile 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu’yla birlikte geliştirdiği tehlikeli atak defans gole izin vermedi.

Maçın 41. Dakikasında Dumlupınarspor Ceza sahası dışında serbest atış kazandı. Serbest atışı 10 sırt formalı Ahmet Ak kullandı top kaleci Gökhan’da kaldı.

Maçın 45. Dakikasında Dersimspor 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu’yla korner atışı kullandı, kullanılan korner atışında sonuç alınmadı.

Maçın ikinci yarısına Dersimspor oyuncu değişikliği yaparak 10 sırt formalı Turan Ekici çıktı yerine 89 sırt formalı Luis Ricardo girdi.

Maça hakemin başlama düdüğüyle oyuna Dumlupınarspor başladı.

Maçın 46. Dakikasında Dumlupınarspor kapalı tribünler tarafından serbest atış kazandı, kullanılan serbest atış kaleci Gökhan Zirekli’de kaldı.

Maçın 51. Dakikasında Dumlupınarspor ceza sahası dışında kazandığı serbest atış, Dersimspor defansından döndü.

Maçın 53 dakikasında Dumlupınarspor ceza sahası dışında serbest atış kazandı. Serbest atışı Mustafa Göl kullandı, top kaleci Gökhan Zirekli’den geri döndü. Sonuç yok.

Maçın 55. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği organize atakta topla buluşan 7 sırt formalı Özgür Dükme çaprazda olmasına rağmen topa vurdu, boşta kalan topa futbolcular yetişmeyince Dersimspor bir golden oldu.

Maçın 58. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği atakta topla buluşan 89 sırt formalı Luis Ricardo sert vurdu top ağlarla buluştu, ancak top yan ağlardan içeri girince hakem golü geçerli saymadı.

Maçın 59. Dakikasında Dersimspor’dan 7 sırt formalı Özgür Dükme sarı kart gördü.

Maçın 61. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği atakta topla buluşan Özgür Dükme Ceza sahası dışında sert vurdu, top kale direğinin yanında dışarı çıktı.

Maçın 63. Dakikasında Dersimspor ceza sahası dışında serbest atış kazandı. Serbest atışı 26 sırt formalı Fuat Onur kullandı, sert vurdu top kaleci Mehmet Enes’de kaldı.

Maçın 65. Dakikasında Dumlupınarspor geliştirdiği atakta Dersimspor ceza sahası içine girdi, topla buluşan Serkan Koçaslan topu ağlara göndererek takımını 1 – 0 öne geçiren golü attı.

Maçın 66. Dakikasında Dersimspor 7 sırt formalı Özgür Dükme’yle geliştirdiği atak kornerle sonuçlandı, kullanılan korner atışında sonuç yok.

Maçın 71. Dakikasında Dumlupınarspor ceza sahası dışında serbest atış kazandı, 5 sırt formalı Mustafa Göl kullandı, sonuç yok.

Maçın 73. Dakikasında Dersimspor, Dumlupınarspor ceza sahası dışında kazandığı serbest atıştan sonuç alamadı.

Maçın 74. Dakikasında Dersimspor’dan 5 sırt formalı Ali Mesut oyundan çıktı, 98 sırt formalı Okan Destegül oyuna girdi.

Maçın 75. Dakikasında Dumlupınarspor’da 5 sırt formalı Mustafa Göl çıktı, 12 sırt formalı Ahmet Dağ girdi.

Maçın 78. Dakikasında Dumlupınarspor 8 sırt formalı Gökhan Arslan’la geliştirdiği atakla ceza sahası dışında sert vurdu, top dışarı çıktı.

Maçın 80. Dakikasında Dersimspor geliştirdiği atakla topla buluşan 11 sırt formalı Can Göksuzoğlu ceza sahası dışında sert vurdu top direğin üstünde dışarı çıktı.

Maçın 85. Dakikasında Dersimspor Açık tribünler tarafından ceza sahası dışında serbest atış kazandı, topun başına 87 sırt formalı Mehmet Ballı geçti, sert vurduğu topu Dumlupınarspor ağlarıyla buluşturarak durumu 1-1 getiren gole imzayı attı.

Maçın 87. Dakikasında Dersimspor ceza sahası dışında serbest atış kazandı, topun başınıa ikinci yarıda oyuna giren 98 sırt formalı Okan Destegül topun başına geçti. Okan, Mehmet Ballı vari vuruşla topu ağlarla buluşturarak Dersimspor’u 1-2’lik skorla beraberlikten sonra galip duruma getirdi.

Maçın uzatma dakikalarında Dersimspor’lu 7 sırt formalı Özgür Dükme attığı golle durumu 1-3’e getirerek maçın sonucunu belirledi.

dersimspor-(1).jpg

KENAN KANDİL