Dersim’de Pandemi döneminden olumsuz etkilenen ve zincir marketlerin haksız rekabeti karşısında çaresiz kalan yerel esnaf için “Esnafına Sahip Çık ” kampanyası başlatıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Baro tarafından başlatılan kampanya ile vatandaşların küçük esnafa destek olunması çağrısında bulunuldu.

3 kurum tarafından yapılan ortak açıklamada, tam kapanma genelgesine atıfta bulunarak, “Son iki haftada yayınlanan kısmi ve tam kapanma genelgeleri sonrasında yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis hizmeti vermekle sınırlandırılırken; bakkal, ,kasap, market, kuruyemişçi ve tatlıcıların da çalışma saatleri kısıtlamaya tabi olmuştur. Hal böyle olunca da esnaflarımız giderlerini, borçlarını, faturalarını, kiralarını ve yanlarında çalıştırdıkları sınırlı sayıda personelinin ücretlerini dahi ödeyemez hale gelmiştir” denildi.

Küçük esnafla dayanışma çağrısında bulunulan açıklamada, “Bizler, merkez ve ilçelerde esnaf ve sanatkarlarımızla dayanışmak, onlara destek olmak ve bu zor süreçlerde onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Kampanyamız kapsamında paket servisi yapan restoran, lokanta,  kafeterya, pastane gibi iş yerlerine belirli günlerde paket servisi siparişi vermek ve alışverişi küçük esnaflarımızdan yapmayı tercih etmek bir nebze de olsa onlara can suyu olacaktır düşüncesindeyiz. Gelin hep birlikte esnaflarımıza destek olmak için hafta sonları paket servis siparişi verelim, alışverişimizi küçük esnafımızdan yapalım” ifadelerine yer verildi.