Ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik için Dersim Gençlik Örgütleri’nin çağrısıyla birçok kurum ve insan bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen basın açıklamasına kitle örgütlerinin, sendikaların, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlarda katıldı.

“Direnen Avukatlar Kazanacak, Ebru Timtik Ölümsüzdür” pankartının açıldığı açıklamayı Dersim Gençlik Örgütleri adına Mehmet Sağlan okudu.

Sürecin hukuksuzluğuna dikkat çeken Sağlan” Dersim’in yiğit kadını Ebru Timtik ölüm orucunun 237’inci gününde şehit düştü. Ebru ve Aytaç 5 Ocak’tan bu yana gizli tanık ifadeleri ile hiçbir delil olmadan tutuklu yargılanıyordu. Tarafsız ve adil yargılanma talebi ile adalet arayışını ölüm orucu direnişi ile birleştirerek haykırdılar. 30 Ağustostan bu yana hastanede zorla müdahale altında tutuldular. İnançlarını ve kararlılıklarını kıramayan devlet adalet talebini duyumsamazlıktan gelerek Helin’den Ebru’ya bir katliam politikası yürüttü. Buradan açıkça bizleri bu ülkede adalet mücadelesi  yürütemezsiniz, sesini çıkaranı katlederiz mesajını vermeye çalışıyorlar. Fakat bugün Ebru’nun adalet talebi ve vasiyeti bizlere emanet. Ebru’nun adalet talebini bizler haykırıyoruz ve haykırmaya devam edeceğiz. Aytaç’ı da katletmemek için hep birlikte ses veriyoruz ve Ebruya verdiğimiz sözü tutacağız. Direnen Avukatlar kazanacak, Ebru Timtik ölümsüzdür” şeklinde konuştu.