CHP İl Örgütü tarafından Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen eyleme, Milletvekili Hilmi Yarayıcı, İl Başkanı Şükrü Kılıç, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Eylemde konuşan CHP İl Başkanı Şükrü Kılıç, “Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir” dedi.

CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise, “Biz, yoksul, emekçi tüm halkların sesi olarak OHAL’in bu ülkede mağduriyet yarattığını söylüyoruz ve bir an önce kaldırılmasından yanayız. OHAL bütün insanlığa karşı bir darbedir” diye konuştu.

Hak, hukuk, adalet yürüyüşündeki bütün katmanların taleplerini meydanlarda haykırdıklarını ifade eden Yarayıcı, “Biz OHAL değil demokrasi istiyoruz. OHAL’e karşı duracağız. Bu ülkeye demokrasiyi yaşatacağız” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından katılımcılar yaklaşık yarım saat süren oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde, Halk Müziği Sanatçısı Metin Kahraman ile Milletvekili Hilmi Yarayıcı katılımcılarla birlikte türküler söyledi.

0c6a9217.jpg