İlde görev yapan bir grup gazeteci, Van'da 2011 yılında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Bayram Otel'in çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyündeki mezarını ziyaret etti. Anmaya katılan baba Mehmet Ali Emir ve gazeteciler tarafından Cem’in mezarına karanfiller bırakılarak mumlar yakıldı.

Anmada konuşan Cem Emir’in Babası Mehmet Ali Emir, “Bir dokuz yıl daha geçti ancak bizim için değişen bir şey yok. Yine dokuzuncu yılda İzmir’de yaşana deprem yüreğimize acı düşürdü. İlk günkü gibi acıyı yaşadık. Bunlar bir ihmal sonucudur. Deprem insanı öldürmüyor. Başka ülkelerde daha şiddetli depremler olurken insanlar kayıp vermeden yaşamlarını sürdürüyor. Maalesef bizim ülkemizde onlarca can kaybı yaşanıyor. Bunun nedeni ihmaldir” dedi.

Oğlu için yürüttüğü hukuki mücadeleye de değinen Emir, “Biz o kadar hukuk mücadelesi verdik. İlkin on yıl beş ay ceza aldı daha sonra temyize gitti on yıl beş ay az görülüp on beş yıl üç ay ceza verildi. Ama maalesef 15 Temmuz’dan sonra Bayram Oteli’nin sahibi salıverildi. Neden 15 Temmuz’a bağlandı anlamadık. Bu günkü süreçte de öyle. Elazığ depremi oldu, İzmir depremi oldu aynı keza. İzmir depremi Cem’in yıldönümüne denk geldi. Bizim üzerimizde büyük bir travma oldu. Biz her zaman yaşıyoruz ama böyle olaylar olunca daha da farklı yaşıyoruz. Bizi en çok acıtan da bu ihmaller yüzünden canların kaybolması ve ihmale neden olanların cezası kalması” diye konuştu.

Anmada konuşan Tunceli Gazeteciler Derneği Başkanı Ferit Demir ise, Cem Emir’in meslek hayatında Türkiye’yi sarsan haberlere imza attığını belirterek, “Siirt’teki cinsel istismar haberi günlerce konuşulmuştu. Yine Hizbullah liderleri Diyarbakır Cezaevinden tahliye edilirken Cem o gece yarısı onları görüntüleyen tek gazeteciydi. Bu haberle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülünü almıştı. Cem’in gazeteciliği bizim için asla unutulmaz. Cem ile uzun yıllar beraber çalıştık. Azimli ve istekli bir gazeteciydi. Her seferinde daha iyisini yapmak için gayret eden bir gazeteciydi. Yaklaşık 11 yıl önce DHA’nın Diyarbakır bürosuna gitti ve orada çalışmaya başladı. Bölgeye farklı bir hava getirdi. Cem gazeteciliğin temel felsefesi olan belgeyle haber yapardı. Özellikle Dersim’deki gazeteci dostları onu hiç unutmayacak.  Yaşadığımız sürece her yıl yanına geleceğiz. Depremde bir gazetecinin deprem gerçeğini ortaya çıkarmak için kendisini feda eden şehit bir gazeteciydi. Bayram otelinde çürük binaların görüntülerini çekip haber yapmak için Van’a gitmişti. Kendisinde maalesef o çürük bir binanın enkazında kalarak hayatını feda etti ” ifadelerini kullandı.