Etkinliğin amacı Sultangazi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Gazi şehitleri Cemevi inşaatının kamuoyuna duyurulmasına yönelik olarak yapılan bir etkinlikti.

Etkinliğe destek veren sanatçılar Grup Yorum, Kibar Aslan, Mehmet Özcan, Mehmet Ekici, Nurettin Güleç ve sürpriz sanatçılar da türküleriyle etkinliğe destek verdiler.

Ayrıca Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Semah ekibi, Bağlama grubu, Çocuk Korosu ve Tiyatro grubu, kır pikniği etkinliğinde gösterilerde bulundular.

Sultangazi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Göksel Fidan, Pertek Ballıdut Köyü’nde doğduğunu belirterek,  “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi şubesi, Gazi Şehitleri Cemevi olarak başladığımız inşaatın halka duyurulması ve lokmalarının inşaata katkı amacıyla yapılan ilk pikniğimizdir. Yaptığımız bu etkinlik aynı zamanda halkımızın dayanışma kültürünü hatırlatmak ve yaşatmak adına yaptığımız bir faaliyettir” dedi.

Fidan, Dersim’de yapılacak barajlara karşı olduklarını, Dersim’e yapılacak barajların kutsal mekanlar ile doğada yaşayan tüm canlıların boğulması anlamına geleceğini söyledi.

KENAN KANDİL