Ovacık Kayak Merkezi’nde yamak paraşütü keyfi de yapan arkadaşlar, Kış mevsiminin keyfini çıkardıklarını söyledi.

Ovacık İlçesi’nde Kış mevsiminde dört yıldan bu yana geleneksel olarak Munzur Çayı’nın soğuk sularında yüzen arkadaş grubu bu sene de geleneği bozmadı. Her ne kadar yoğun yağış nedeniyle çaya girenlerin sayısında düşüş olsa da üç arkadaş önce kendilerini Munzur Çayı’nın soğuk sularına bırakarak uzun süre yüzdü ardından da kayak merkezinde yamaç paraşütü keyfi yaşadı. Arkadaş grubunun Munzur Çayı’nda yüzdükleri ve yamaç paraşütü yaptıkları anlar ise; arkadaşları tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Geleneksel etkinliğe Elazığ’dan katılan dalgıç ve yamaç paraşütü eğitimcisi Suat Toksun, “Geleneksel olarak her yıl yapmış olduğumuz Munzur Suyu’na girme alışkanlığımızı bu sene de devam ettiriyoruz. Geçen sene arkadaş grubumuz kalabalıktı. Bu sene yoğun yağıştan dolayı gelemeyen arkadaşlarımız oldu. Boyumuzu aşan inanılmaz bir kar var. Biz yine de geleneği bozmadan arkadaşlarımızla suya giriyoruz. Buradaki amacımız hem keyif almak hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirerek direncimizi arttırmak. Son derece keyif alıyoruz” dedi.

Soğuğa aldırmadan suya giren Ayten Yeşiltaş Göksu ise; Kış mevsiminde yüzmenin son derece keyifli olduğunu belirterek, herkesi bu keyfi yaşamaya davet etti.