Tarımsal üretimi destekleyen çalışmalara imza atan Dersim Belediyesi, şehirde yaşayanları tarım üretimine teşvik etmek için ücretsiz domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıyor.

Koronavirüs salgını sürecinde insanları üretime teşvik etmeyi planlayan Dersim Belediyesi’ne bağlı Kadın, Gençlik Meclisleri ve Ovacık Doğal Kooperatifi, çiftçilerin yanı sıra kent insanını da tarımsal üretime teşvik edecek projeyi hayata geçiriyor. 

Herkese, kendi ürettiği ürünü dalından koparıp yemenin keyfini yaşatmak ve özellikle de çocukları tarımla tanıştırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, fidelerin dağıtımı Belediye “153” Beyaz Masa yoluyla gerçekleştiriliyor. Bir hafta boyunca yüzlerce fidenin dağıtılacağı kampanyada vatandaşlara, domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtılacak.

Konu ile ilgili Belediye tarafından yapılan açıklamada “Ücretsiz olarak hane başına dağıtılacak sebze fidelerimizle halkımızı toprağı koruyarak bilinçli bir üretime teşvik etmeyi ve yerli tohumlarımızı güçlendirerek doğal üretimi yaygın hale getirmeyi amaçlamaktayız” denildi.

Belediye daha önce de mahallelerde komün bahçeler kurarken, Aktuluk Mahallesi’nde oluşturulan 20 dönümlük alandan elde edilecek olan ürünlerin de halka ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.

ex0p8o2xqaazqg3.jpg

dsc_0947_800.jpgunnamed-001.jpg