31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana daha yaşanabilir bir ilçe için gayretle çalıştıklarını belirten Becerikli, “Pandemi nedeniyle yaşanan zorluklara rağmen belediyenin asli vazifelerinin yanı sıra halkın yaralarına merhem olmak gayreti içinde olduk” dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kendilerine destek verenlere teşekkür eden Becerikli, siyaset sahasının bağımsız aktörleri gibi davranan kamu idarecileri mevzuata ve çalışma alanlarına dönmeli tavsiyesinde bulundu.

Mazgirt Belediyesi’nde konuya ilişkin belediye meclis üyeleri ve çalışanların katılımıyla toplantı düzenleyen Başkan Murat Becerikli’nin açıklamaları şöyle:

SEÇİLME SÜRECİNDEN BUGÜNE KADAR ÖNÜMÜZE ENGEL KONULMAK İSTENİYOR

Seçilme sürecinden bu yana önlerine konulmak istenen engelleri hemşehrilerimizin ferasetine sunmak istiyorum diyen Becerikli; “Kıymetli hemşehrilerim, son zamanlarda neredeyse hemen her gün yakındığınız ve merhamete muhtaç kaldığınız, afet konutları süreci, bugün kışa teslim olan ilçemizde artık hayati önem kazanmışken, sizler gibi bizimde yüreğimizi dondurmaktadır. Sorumlu yerel kurum amirlerinin doğru organize edemedikleri bu süre zarfında, Belediye olarak muhatap alınıp, sürece dahil edilmediğimizden ötürü, yaşanan sorun ve sıkıntılara müdahale etme imkanımız da maalesef olmadı. Takip eden süreçte siz değerli vatandaşlarımızdan aldığımız cesaret ve güvenle, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde, Devletimizin her türlü imkan ve desteğini güzide ilçemize getirmek adına, gücümüzün ve sesimizin yettiği yere kadar çaba ve çalışmalarımıza devam edeceğimizi buradan taahhüt ediyorum. İnşallah, siz değerli Mazgirtli hemşehrilerimizle birlikte, bizlere, yerelde reva görülen, sorun ve sıkıntıları yine kendi imkân ve gayretimizle en yakın zamanda çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

MUHATAP ALINMIYORUZ

Merkez teşkilatlarının tüm hassasiyetlerine rağmen hasar tespiti ve analiz süreçlerinde sıkıntılar yaşandığına vurgu yapan Becerikli, “Bu husus özelinde ve benzeri nice konuda gerek ilçe Kaymakamlığı ve gerekse ilimizdeki diğer makamlarca muhatap alınmamamız, ilçemiz yerel durumunun görmezden gelinmesine ve sürecin izansızca yürünmesine neden olmuştur.

Söz konusu bu olumsuz durum, tarafınızca seçildiğimiz günden bugüne değin, maruz kaldığımız, yereldeki bürokratik vesayetin yalnızca küçük ama yaralayıcı bir örneğidir. Bilinmelidir ki; belediyecilikte tüm süreçlerin anlamı hizmetle sınırlıdır, şahsi hiçbir alan barındırmayan en makul kararlarımızın dahi İlçe Kaymakamlığınca haftalarca hiçbir gerekçe sunulmadan bekletilmesi, seçilmiş iradeye ve halkımızın hizmet beklentisine karşı açıkça kayıtsız kalmak ve hatta engellemekten başka hiçbir şekilde açıklanamaz.

Görüşme taleplerimizi karşılıksız bırakan, bizleri dar bir çerçeveye hapsetmeye çalışan düşünce, her fırsatta ben devletim çıkışıyla vatandaşımızın aklına soru işaretleri ekmeye çalışsa da, bizzat devletimizin himayesinde büyümüş, devletimizin şefkat ve merhamet eliyle yetiştirilmiş biri olarak, bu tavırların tümünü reddettiğimi paylaşmak istiyorum. Nereye kadar devlet, nereye kadar kendi şahsi çıkar ve ihtirasları olduğunu kavrayamayan müstakil akılların, devletimizin şefkatli kollarına bu şekilde halel getirmelerini kabul etmek mümkün değildir. Devlet anadır, babadır, merhamettir” şeklinde konuştu.

SİYASET SAHASININ BAĞIMSIZ AKTÖRLERİ GİBİ DAVRANAN KAMU İDARECİLERİ MEVZUATA VE ÇALIŞMA ALANLARINA DÖNMELİ

Cumhurbaşkanının dışarıda ve içeride yedi düvele karşı mukaddes bir mücadele verdiğini ifade eden Becerikli, “Devletimizin yüceliği ve şefkati ile özellikle bölgemizde devlet millet makasını kapatan partimizin başarılı hizmetlerinde gelinen noktayı akamete uğratmaya çalışan münferit zihniyetlerin her daim karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle bir süredir ilimizde Ak Parti İl Başkanımızın görevde olmaması ve bu haseple doğan siyasi boşluğu kişisel denge alanlarına taşıma ihtirasındaki yine aynı kesimlere de Devletimizin ana işleyişini hatırlatırım.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetlerimizin, ülkemiz genelinde ve yaşamın her alanında yaptığı dönüşüm ve iyileşme hareketinin, kentimize dönük yüzünü gölgelemek, hiçbir bürokratik makamın kişisel enaniyet hesaplarına kurban edilemez. Siyaset sahasının bağımsız aktörleri gibi davranan bu kamu idarecilerine mevzuata ve çalışma alanlarına dönmelerini tavsiye ediyorum. Tunceli ilimizin, yıllarca değer üretmekten uzak siyasi partilerce temsil ediliyor oluşunu, kendilerince bir siyasi istismar alanı olarak kavramış ve idari yetkilerini siyaseti dizayn etme aracı olarak görmüş tüm kesimleri derhal asli vazifelerine dönmeye ve siyaseti siyasetçilere bırakmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.