Tunceli AK Parti 7’nci Olağan İl Kongresi Kültür Müdürlüğü konferans Salonu’nda yapıldı. Pandeminin unutulduğu ve katılımcı sayısının çok fazla olduğu kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans sistemiyle bağlanırken, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Erkan Kandemir, Teşkilat Başkan Yardımcıları Metin Bulut ve Abdullah Ağralı'nın yanı sıra Tunceli İl Koordinatörü Yusuf Coşkun, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, geçmiş dönem il başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir,"Bunu Tunceli'de başardığımıza inanıyorum, gerçekten de yüreğini ortaya koyan, gayret gösteren dava arkadaşlarımız var burada. Hanımefendilere, genç arkadaşlarıma, ana kademede vazife almış tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu olağan kongre sürecimizde bir bereketin, şahlanışın, yeniden dirilişin, bir araya gelişin, kucaklaşmanın ve heyecanın başlangıcını yaşayacağız. Bu kongrenin birliğimize, beraberliğimize vesile olacağına yürekten inanıyorum" dedi.
Gökhan Arasan’ın aday olduğu kongreye belirsiz sebeplerden dolay tek listeyle gidildi ve doktor Sercan Özaydın  il başkanlığına seçildi.